Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért? (tudásbázis)
A szabálysértések miatt kiszabott bírságot a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell befizetni. Ha valaki a fizetés helyett inkább a közérdekű munkát választja, akkor a pénzbírság befizetésére rendelkezésre álló határidő lejártát követő harmadik munkanapig személyesen jelentkezni kell az állami foglalkoztatási szervnél, azaz a helyileg illetékes munkaügyi központnál. Hat óra közérdekű munkával ötezer forintnyi pénzbírságot lehet kiváltani.
Amennyiben a vétkes a fizetési kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget és közmunkára sem jelentkezik, a szabálysértési hatóság az ügy iratait elküldi az illetékes járásbíróságnak, hogy minősítse át szabálysértési elzárásra. Egy nap a büntetés-végrehajtási intézetben ötezer forintot tesz ki.
A bíróság végzése alapján a szabálysértési hatóság felhívásában közli az elkövetővel, hogy melyik bv-intézetben kell megjelennie. Ekkor még mindig van lehetősége befizetni a pénzbírságot, de közmunkával már nem válthatja meg.
Tiszta erkölcsi bizonyítványt fog kapni
Ez sem valami értelmes, amit a 2. bekezdésben leírtál."
Hm! Nem az én gondom ha nem tudod értelmezni
Nem jogász, de felnőtt és jogolvasó vagyok
Aszongya a Szabsértési trv., hogy
"Mentesülés a hátrányos jogkövetkezmények alól
E jogintézmény tárgyalásakor abból kell kiindulnunk, hogy a szabálysértési felelősségre vonás nem eredményez büntetett előéletet, ennek ellenére a különböző jogszabályok hátrányos jogkövetkezményeket fűznek ahhoz...."
Ez utóbbi közlekedési szab.sértés esetén pl. vezetéstöl eltiltásra is intézkedhet
Akkormost?
Te jogász vagy? Nem volt időm végigolvasni, hogy pontosan melyik paragrafus írja, hogy nem számít büntetett előéletnek.
Ez sem valami értelmes, amit a 2. bekezdésben leírtál.
Ne igyon aki írni akar :)
Azért kibogarászható remélem :)
Ne rémiszgesd mert szabálysértés esetén nincs büntette előélet!
Tessék olvasgatni a törvényt
A kiszabástol számitott 30 napon belül önkirmi és közmunkát kárni az összegre
H nincs jelezni a kiszabó hatóság felé, aztán bevonulni Baracskára, annyi napra amennyit a szab.sértési biróság meghatároz
Jellemzően 3-5ezer/nap
Ha leüli, akkor büntetett előéletű lesz, és utána meg nem veszik majd fel sehova dolgozni.
Szerintem inkább kérjen kölcsön, minthogy leülje.
Én úgy tudom, hogy leüli.
Bár igaz, hogy a 70-es években még nem volt közmunka, + a pénznek is más értéke volt. Akkor ittas vezetésért ha nem fizette ki, leülhette napi 50/Ft-jával számolva. :)))
További ajánlott fórumok:
- Egy ismerősömnek azonnali pénzügyi segítségre lenne szüksége
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Miért akadt ki ennyire az ismerősöm? Jogos volt részéről, hogy azóta rám se bagózik?