Mi segíthet, ha becsípődött a gerincemnél egy idegszál és a jobb oldalamat alig tudom mozgatni? (tudásbázis kérdés)
ezt tapasztalatból kérezed? Felmondott a tulaj?
Mi bajod van,hat a meleg?
filcike, te mit szedsz. hogy össze-vissza irogatsz? Lehet, hogy kevered a szezont a fazonnal?
milyen támadás és hol? összekeversz vkivel, olvasd el mégegyszer ki mit irt.
Cumus..bocs......
Azért a sérvet nem illik összekevrni egy ideg becsípődéssel...valahogy nem egy kategória...
És ha nem úgy értetted.....hát le kellett volna írnod....nem támadni....
Kezelésre reumára és idegsebészhez kell járni..de szóba jöhet neurológus is...de neked ezt tudnod kell....cumuc..
Engem is műtötek már 4 sérvvel.....
bocccs és ezer anyamedve....én nem reumára értettem, hanem gerincsérvre. Arról viszont regényt tudnék irni.
Mi az hogy pihenni nem jó......egy reumás csak tudja mi a jó...langyos fürdő és pihenés.....pont az hogy a mozgás nagyobb bajt csinál....izomlazító krémek,lóbalzsam.ezek segítenek,de 3 napig szigorú pihenés és fizikai kímélet!
a sok pihenés , az ami nem jó. Mozogni kell. Mindennapos speciális gimnasztika hozta nekem rendbe és a gerincprof., aki sorba rakta egymás után a csigolyájaimat mütét nélkül. 15000,-Ft-ba került, de nagyon megérte.
sok pihenés
erős fájdalomcsillapító
és izomlazító egyszerre
csontkovács-annak, aki bátor
Szerintem orvos, mondjuk én már pánikolnék rendesen, és jönne a mentőhelikopter :D
én is pilátesezek a fitneszbe, te hol?
Igen. Pilates nagyon jó erre a problémára is. Imádom! :)
igazad van , én nagyon szenvedtem és Bpesten egy agy és gerincprof. hozott rendbe op nélkül. Fontos a spec. torna minden nap.
Vagy kék :)
Azért válaszolnék a kérdésre is...
próbálj egy langyos fürdőt venni,nekem a reuma dokim mondta,mikor ilyen állapotban mentem be,3 napig pihi,lidocain krém flector vagy lóbalzsam,esetleg izomlazító...de nem akarlak rábeszélni a gyógyszerekre!
Keress egy jó csontkovást aki "helyreteszi". Nekem is volt többször, és csak ő szabadított meg a kíntól.
Mivel hasonló problémával elég gyakran szenvedek, így tapasztalatból ajánlanám a Nicofex krémet. Esetleg meleg lóbalzsamot. Jobbulást!
masszor volnek...nem ajanlom ha jot akarsz...esetleg ha tunetmentes vagy...a kepzett masszor amugy sem nyulhat a gerincoszlophoz tod ahhoz tilos
McKenzie torna (net-en is találsz sokat); gyógy-labda. Finoman, amennyire kényelmes, nem erőltetve, de jó sok torna. Sokkal többre mész vele, mintha csak fekszel, mert "dolgozik" a tested, hogy meggyógyuljon. De hangsúlyozom: nagyon óvatosan, szigorúan fájdalom-határig!
na egész nap lesana géllel kentük, torna és estére jobb lett. kibekkeltem az orvos. ma megyek 10-re masszőrhőz, aztán bekenjük. már nem olyan erős, úgy hogy remélem megúszom a szurit és elengedte az idegszálat. sajnos, gyakran előfordul itt-ott. már azokat megszoktam.
mar pozitiv ha tudod mi tortent...pihentesd 1000-rel majd ha jobban vagy tekergesd meg majd minden nap specko gyakorlatokkal...Pirinel zzz minden napos...sajnalom
szerintem elég érthető volt.HA=IDŐ KÖZBEN KIALAKULT
De lehet egy csontkovács is helyre rakná...
Ha! gyulladásról van szó! Azt azért tegyük már hozzá, Willy Fog.
ezeket olvasd el.
Lumbágó wikipedia
[link]
gerincsérv tünetei
[link]
gerincsérvnél (ha az)javasolt a kemény felületre fekvés.ez segít kb 30 percig,utána ismételni.
youtube-n találsz olyat hogy kezdő gerinctorna,nekem nagyon bejött.
meleg vízbe szerintem semmiképpen ne ülj,sokan a tünetek,avagy a probléma tudta nélkül javasolnak sok-sok baromságot.ha időközben kialakul egy gyulladás,az illető egy darabig jól lesz,később meg összexarja magát a fájdalomtól!!(sok idióta nagyokos)
reumatológus foglalkozik ilyenekkel,esetleg hívj fel egyet,ha városban laksz,általában sok magánrendelő van.nem kell várnod estig.kb 5000ft egy látogatás.
bekentem lesana géllel, most teljesen lefagyott, most nagyon jó. csak kérdés, hogy meddig
További ajánlott fórumok: