Mi az oka, hogy egyre több a jól működő párkapcsolat nagy korkülönbséggel? (beszélgetés)
De ez sem a jobb működést igazolja. Ez azonos korúaknál is előfordul;)
Nekünk olyan barátunk van, aki 40 évesen elvett egy 30 éves lányt és a pasi nem akart gyereket, mert neki van már az előző házasságából.
Nem volt hosszú a kapcsolat;)
Remélem így lesz!
Én erre gyúrok;)
Miért?
Én 20,5 éves voltam a férjem pedig 31,5.
Köszi! Jól vagyunk, így együtt lassan 34 éve;)
Szerintem az élettapasztalat nem döntő egy kapcsolatban.
És ha csak a saját kapcsolatomat nézem, akkor simán kijelenthetem, hogy 20,5 évesen nekem határozottabb elképzelésem volt, hogy milyen társat keresek és milyen kapcsolatban szeretnék élni.
A titok szerintem csak a annyi lehet (ha van egyáltalán), hogy a párok idősebb tagja talán több élettapasztalattal, és ezért jobb problémamegoldó kepességgel, "bölcsességgel" rendelkezik, így könnyebben veszik együtt az akadályokat.
Vagy az is lehet, hogy az idősebb sokkal jobban tudta már, mire és kire van szüksége egy párkapcsolatban, tehát jól választott.
Azért az rendes tőled, hogy nem ítéled el őket.
Nincs titok. Nem számít a kor.
El kellene őket ítélni?
Miért?
Mi a problémád azzal, hogy ha nagyobb a korkülönbség a te elképzelésed szerint?
Miért nem találják meg a korukbeliekben?
Nem erről szól az egész. Bár köztem és a férjem között csak 11 év van a férjem javára, de nem azért lett ő a férjem és a gyerekem apja, mert nem találtam volna fiatalabbat. Volt sok jelentkező;) De nem tetszettek külsőre és még a jellemük sem. Biztos lett volna olyan, aki megfelelt volna, de találkoztam a férjemmel;)
Nincs titok. Ugyan úgy működnek az ilyen kapcsolatok is, mint azok, ahol közel azonos idősek a pár tagjai.
Boldogság, trauma, béke, veszekedés, stb.
Egy kapcsolat minősége és hosszúsága az egyén jellemétől függ és nem a korától.
További ajánlott fórumok:
- Normális a hatalmas korkülönbség párkapcsolatban?Mindig a jóval idősebb férfiak találnak meg, és már kezd zavarni, nem tudom, mit tegyek....
- Mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban?
- Mi a véleményetek a13 év korkülönbségről egy párkapcsolatban?
- 14 év korkülönbség sok egy párkapcsolatban?
- Mennyi a normális korkülönbség egy párkapcsolatban?
- Vajon meddig működhet nagy korkülönbséggel egy párkapcsolat, főleg akkor ha a nő idősebb.