Mennyi a normális korkülönbség egy párkapcsolatban? (beszélgetés)
Szerintem olyan, hogy normális korkülönbség általánosságban nincs. Annyi a normális, amennyit a kapcsolatban lévő két ember érez.
Senki sem a másik ember életét éli, mindenkinek magának kell eldöntenie, mi a megfelelő számára.
Általánosságban pedig léteznek nagy korkülönbséggel jó kapcsolatok, és "normális" korkülönbséggel rosszak. Akkor?
Az meg, hogy a többi ember mit gondol, ne legyen mérvadó. Mindenki a saját kapcsolatát éli, nem a másét, azzal foglalkozzon, ne a máséval.
Szerintem ebben sincs "tuti igazság", a kapcsolatban lévőktől függ hogy mi, hogy, meddig működik.
Ha nektek jó ne foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol.
Szerintem bármilyen nagy korkülönbség is elfogadható nekünk kívülállóknak.
Ezt a kapcsolatban résztvevőknek kell eldönteniük.
Addig, míg kedvelik egymást, összejönnek, összebújnak nincs semmi gond. A gondok, a generációs különbségek akkor lépnek fel, ha együtt élnek, a hétköznapokban.
15-20 vagy több éves különbség az már különbség abban is, hogy milyen társadalomban nőttek fel. Nincs közös időbeni múltjuk. Ezek után jön a személyiségbeli különbségek. Nincsenek ugyan azon a szinten a személyiségfejlődésben.
Engem mondjuk sosem érdekeltek az aktuális zenekarok és zenék, szóval nálam máris ugrana az, hogy másféle zenét szeretünk :)
Egyébként meg ismerek 13 és 20 év korkülönbséggel boldog házasságokat, amelyek kiállták az idő próbáját, ismerek kisebb korkülönbséggel is olyanokat, és sok olyat is, akik 3-5 év korkülönbséggel pár év után szétmentek... Szerintem az adott páros dönti el, el tudják-e képzelni együtt az életüket hosszú távon, és mennyire számít, ill. nem számít nekik a korkülönbség. Mondjuk ebben őszintének kell lenni.
Viszont az az igazság, hogy ha a nő sokkal idősebb, mint a férfi, azon nekem is fent szokott akadni a szemöldököm. Azt valahogy nem érzem természetesnek.
Nem ez volt a kérdés de a legszexisebbek szerintem a 40-50-es pasik. Aki nem így gondolja, az tegye fel a kezét. Vagy hallgasson örökre. :)
Brad Pitt pl most jobban bejön nekem mint régen. De David Beckham is.
Nem, nem normális!
34 éves a fiam, én pedig 56 vagyok. Egyáltalán nem tartom normálisnak, ha egy nő, gyereke korabeliekkel kavar.
Áldásom rátok.
Mondjuk ha a kölyköm lenne a 18 éves, nagyon nem tetszene.
További ajánlott fórumok:
- Normális a hatalmas korkülönbség párkapcsolatban?Mindig a jóval idősebb férfiak találnak meg, és már kezd zavarni, nem tudom, mit tegyek....
- Mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban?
- Mi a véleményetek a13 év korkülönbségről egy párkapcsolatban?
- 14 év korkülönbség sok egy párkapcsolatban?
- Vajon meddig működhet nagy korkülönbséggel egy párkapcsolat, főleg akkor ha a nő idősebb.
- Mi az oka, hogy egyre több a jól működő párkapcsolat nagy korkülönbséggel?