Mi a trükkje a rántott hús sütésének? (tudásbázis)
Azt nem írtad mekkora volt a disznó.
Egy 90-100 kg-os disznónak (aminek a húsát lehet a hentesnél kapni) más az íze, mint egy 200 kg-osnak. Más az íze a lapockának, a combnak, a karajnak, tarjának, más a hús-, más a zsírdisznónak.
Nem mindegy milyen vastagságú a hús. Amit "átlátszó" vékonyra kloffolnak (vernek, lapítanak) ki, azt hírtelen gyorsan kell forró zsíradékban kisütni. Ami egy kicsit vastagabb, azt kissebb lángon.
próbáljátok ki úgy, hogy liszt helyett kukoricadarát használtok!
1000szer ropogósabb és órák múlva is az!
Ezt csak serté husnál használom.
A pörkölt husiját is meg szoktam szórni.
Évek óta használom a huspuhító sót.
Ezzel megszórom és ha izesen szeretném akkor megkenem flekken mustárral. Áll egy fél órát.
Panir és sütés...
Segítsetek,ha tudtok!
Az előzmény:disznóvágás estéjén a friss húst tejbe áztattuk,ott állt egy éjszakán át.Másnap panírozás,sütés.Soha olyan finom,ízletes rántott húst nem ettünk.De,azóta sem sikerült ezt megismételni,mindig olyan a hús mint a cipőtalp.Van valakinek ötlete mitől lehet puha a hús(sertéshús)?
hmmm
tessék kérem aktiválni ezt a fórumot....
Ki kell faggatni Klimpírozi-t minden titkáról....:D:D
Nem szeretem a rántott husit, de holnap ezt kipróbálom....
Amikor vendégek jönnek és csirkecombot rántok,akkor panírozás után kevés zsírban minden oldalukat megpirítom pár perc alatt.Ezután rácsos tepsibe pakolom,és be a sütőbe.Mire megsül,a zsír mind kicsöpög.
Ezt is bele lehet mártani egy pillanatra vízbe,a zsemlemorzsa kicsit megpuhul,a kényesebbeknek sem töri fel a száját.))
hát nem találtam szezámmagot, de végül jól sikeült.. majd legközelebb. Minél többet sütök, annál jobb lesz :) egy ideig azt hittem palacsintát se fogok tudni szakadás nélkül, most meg egy se szakad :)
de azért jó, h. vannak itt ilyen rántotthús szakértők, mint te, mert lehet tanulni, ahhelyett, hogy mindent maga tapasztalna meg az ember :)
én is egyébként a csirke. pulyka melleket szeretem :)
fokozzunk...forró, friisen kisült húsra csöppents citromlevet, mielőtt eszed...a mennyei manna kutyafüle, s ha van egy kis valódi áfonyalekvár mellé....nos:))))
Ausztriánban a mániánk ez a kaja..ott egy nagyon különleges krumplisalátával tálalják, olivás, hagymás, balzsamecetes öntettel, friss salátakeverékkel, és a fentebb sorolt kellékekkel...jó étvágyat!!!!
épp ma akrtam rátott husit csiálni :)
most, hátha jobb lesz mint eddig :) Bár eddig is megették :)
de vízbe biztos nem dobom utána :)
További ajánlott fórumok:
- Áruházak trükkje!
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Hogyan készül a rántott sertésszárny?