Hogyan készül a rántott sertésszárny? (beszélgetés)
:))))
A legjobb hozzaszolas, amit valaha itt olvastam. Koszonom Neked! Oriasi!
A lányom 4-5 éves volt, mikor segített panírozni a disznóhúst. Már forgatta a lisztbe egy ideje a szeleteket, mikor érdeklődve megkérdezte:
- A karaj az milyen madár?
Lehet, hogy rosszul válaszoltam neki.
Kattyus, Tőled mindig tanul az ember :D
Én a marha zúzát kissé pikánsabbra szeretem, azaz teszek bele egy hangyányi mustárt is :D
Mivel elég régóta főzőcskézem, még a nagymamám tanított meg rá, hogy hol találok olyan sertést, aminek szárnya is van.
Mert ez a nagy titok.
Ő azt mesélte, hogy ilyen esetben, ha a családban valakinek sertésszárny ehetnékje támad, induljak el és keressem meg a mesebeli Négyszögletes kerek erdőt, mert csak ott lehet kapni ilyeneket, azt is főleg a Malacka háza környékén, amikor is a farsang letelte után, eldobálja a szárnyait.
Na, ezt szoktam én ilyenkor kirántani.
De igyekezni kell, mert sokan keresik ám és ugyebár, ha valaki meglesi, merre mégy, bizony hamarabb is oda érhet és akkor fuccs a finom vacsinak, vagy netán ebédnek.
A kirántását már a mostani modern módszerrel viszem véghez, csak tojás és lisztes morzsa, majd tepsibe és megszórom olajjal.
Hát röviden ennyi a történet, remélem segítettem :D
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Hogyan sütitek a rántott húst szép sárgára, vastag bundájúra és gusztusosra?
- Hogyan kell rántott virslit csinálni? Liszt-tojás-prézli vagy liszt-tojás?
- Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája?
- Milyen sütőben sült zöldség illik a magos panírral készült rántott hús mellé?
- Nem tudja valaki, hogy készül a Dixie-ben kapható rántott gomba?