Hogyan kell rántott virslit csinálni? Liszt-tojás-prézli vagy liszt-tojás? (tudásbázis)
Kenyértésztát csinálok: élesztő felfuttatva, liszt, víz, pici só. Kelesztem. Kinyújtom, virslit bele, sütöm olajban.
nagyon finom.
ja, virsliket félbe vágom.
Kitaláltam,hogy leveles tésztába tekert virslit csinálok.:)
De nem tudom,hogy elötte meg kell e főzni a virslit vagy jó simán is?
És még annyi,hogy a levelestásztát ki kell-e nyújtani vagy úgy jó ahogy van?
Meg a maradék leveles tésztából szezánmagos sütit akarok,hogy ahoz ki kell e nyújtani v sem?
Örünék,ha valaki írna,mert elveszettnek érzem magam most a konyhába.:D
Liszt, tojas, darabolt petrezselyemzold es pici sor is mehet bele, de ez nem szukseges es persze so.
A lenyeg, hogy a massza suru legyen. Egyebkent en ebben inkabb zoldsegeket sutok, brokkolit, karfiolt stb.
nem árt kicsit beirdalni a virslit,hogy ne durranjon szét sütés közeben!
amúgy egészben kell,liszt,tojás,zsemlemorzsa...
Épp ma hallottam egy receptet, a kolleganőm azt hozott ebédre, én vasárnap megcsinálom.
Palacsinta tésztát megkenni mustárral, beletekerni a virslit, azt bepanírozni és kisütni.
Már alig várom, hogy kipróbálhassam.
Ilyesmire gondoltam,hogy ne legyen olyan egyszerű.:))
Gondolom sós palacsinta tészta?Tojás-tej-liszt-olaj??
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Ki miket szokott csinálni az ágyban?
- Rántott hús mellé milyen köreteket szoktatok csinálni, a hagyományos sült krumplin/rizsen kívül?