Rántott hús mellé milyen köreteket szoktatok csinálni, a hagyományos sült krumplin/rizsen kívül? (tudásbázis)
Jó, hogy említed a kelkáposztát. Van egy fél fej, pontosan ebből a célból.
Én úgy szoktam cikkekre vágni, hogy minden részhez legyen torzsája, az összefogja a leveleket. Olyan alakja lesz, mint egy-egy tortaszeletnek. Sós vízben megfuttatom, majd sózom és bundázom. Ez a Laci-krumpli köret (hús nélkül) ehhez is tökéletes lesz. Nekem nagyon bejött!
Köszi! A péntek-szombati ebédem ezzel kipipálva. Mára még van tegnapról.
Még a sárgarépát is:
De basszus, érdekes…
Fügés-mozzarrelás salátát faltam, pont mint a grillezett csirkemellet, ananásszal és sült baconnel. De ez a lekváros cucc…haaaahh….😭
Az a soha meg nem puhulós marhahúsból volt, előtte természetesen a leves, amiben főtt az a hús. Nem vagyok válogatós, de ezt soha nem tudtam megenni.
És a pirított gríz felétek is szokás volt hozzá?:(
Főzelék, friss saláta, savanyúság, párolt zöldség, férjem a krumplipüréért van oda.
Van aki befőttel eszi, nekem az nem igazán jön be.
Zacskós saláta amibe sok minden van, és rizs, vagy bulgur mellé. Sült zöldségek is jók. [link]
Vagy majonézes hagymás krumpi saláta. vagy Freancia saláta rizzsel.
Vasárnap dödöllét ettünk étteremben, jóóó volt.
Hiába, ami finom, az erkölcstelen, vagy hizlal.
Ki is mentem a konyhába, feltettem pár szem krumplit hajában főzni. Hagymát, zöldpaprikát fogok összedinsztelni, azt közé rakom. Egy egész tojást kavarok majd bele a tejfölbe, olajjal, fűszerekkel.
Vacsorára van még 2 db. fasírtom, kíváncsi leszek, milyen lesz.
Ha már vasárnap elálltam tőle, ki lehet azt próbálni ma is. :))