Mi a teendő bárányhimlő jelentkezése esetén? Mivel szabad ápolni? (tudásbázis)
Annak idején a kisebbik lányom volt bárányhímlős akkor volt egy éves és a mentholos hintőpor használata rendesen helyrehozta és meggyógyult.
Üdv.Ágnes
A fiam karácsonykor esett át rajta, a férjem újévkor kezdte, ennyit a tavalyi ünnepekről :-).
A fiam kapott:
a köldökcsonkos hintőport, fürdött, de nem áztattam, hanem csak sitty-sutty, csak felitattam róla a vizet, Fenistil csepp naponta 3x. Nem igazán viszketett neki, de végül egyet, pont a homlokán elvakarta, a LEGNAGYOBB hólyagot a testén :-(. Jól viselte, három nap volt nagyon gáz (fekvés, nyüglődés, láz - ez pont dec. 24-26-ra esett). Orvos a kezdésen kívül nem látta.
Férjem:
Irtó magas láz, iszonyú fejfájás, nagyfokú fáradékonyság-nála így kezdődött,, három doki kellett hozzá, hogy rájöjjenek mi baja, úgy hogy mindenkinek mondva volt, hogy bárányhimlős a gyerek!!!! 3 nap jöttek neki elő a pöttyök, és én egyből láttam, hogy bárányhimlő. Ő is hintőpor, Fenistil cseppek, és valami 9eFt-os vírusirtó tabletták, kétnaponta orvos... Kb 2 hét volt, mire megkönnyebbült. Ő volt bárányhimlős kiskorában.
Én nem voltam soha bárányhimlős, és most se voltam :-)), szerintem én immunis vagyok rá :-)). Pedig aztán a gyerek az ölemben feküdt és puszilgattam.
Se hintőpor, se rázókeverék: tévhitek a bárányhimlőről
itt leírják, miért nem jó a rázókeverék.
Én emlékszem, engem még azzal kent be anyum, nyom nélkül gyógyult.
Új szelek fújnak a divatban, biztos már nem trendi :)
Szia!
Nekünk ajánlott a doktornő egy habot, ami nagyon bevált. Nekem egyszerre jött ki a két fiamnál pár nap késéssel és a másodiknál már rögtön elkezdtem használni és jóval kevesebb és kisebb hólyagok lettek rajta. + Betadinos fürdő
Sűrűn langyos vizes tusi,ez enyhíti a viszketést.
Tusfürdőt ne használjatok.
Hexachloropenes hintőpor,fenistil csepp.
Nekünk ez vált be.
Bár ennek ellenére is rettenetesen viszketett.
Hát nagy a valószínűsége hogy ti is el kapjátok,mert ez egy nagyon fertőző betegség!:(
A fürdést meg a többit a doki elmondja majd.
Kb 2 hét a lappangási idő és eddig tart a betegség is.Mire Rajtatok ki jön addigra a kislánynak el fog múlni.És amikor már a pöttyök elkezdenek pörcösödni onnantól már nem fertőz.Viszont arra figyelj nagyon hogy ne kaparja el,mert meglátszik.Vágd rövidre a körmeit.És sokszor tedd hideg vízeb az hűsít.
Szia!
Úgyis mondhatnánk hogy semmi.Mentholos hintőport szoktak rá adni,ha nagyon viszketne akkor fenistil cseppet.
Szia!
Ne csinálj semmit!Irány a doki,ő fog felírni olyan krémet vagy port ami nyugtat!És semmi képen se menjetek közösségbe!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az antibiotikumkezelés során jelentkező hasmenés esetén?
- Agyrázkódás esetén mikor jelentkezik a hányás? Szinte azonnal, vagy kicsit később?
- Menstruáció előtti fejfájás jelentkezik terhesség esetén is?
- Időszakosan jelentkező izom(izületi?) fájdalom(féle), esetenként végtaggyengeség, remegés, minek a tünetei lehetnek?
- Diákhitel 2 esetén kell valamit állítanom a Neptunban, hogy be tudjak jelentkezni a következő félévre?
- Az émelygés és a hányinger csak a mensi elmaradása után jelentkezik terhesség esetén?