Mi a megoldás? Párkapcsolati gondok... (beszélgetés)
Engem nem zavar a férjem ,eldiskurálok én magammal...
(sokáig egyedül éltem)
Azért mindkettőjükre ráfér a változás. A pasijának nem szabadna ilyen tahónak lennie, de az sem normális hogy egy felnőtt ember után végig kéne nézni mindig a házat, hogy ha elmennek otthonról mitől fog kigyulladni vagy felrobbanni...
Senki nem írta itt, hogy tökéletes volna, inkább azt hogy néhány ilyen eset után próbálnak azért változtatni mert felérik ésszel, hogy nem játék egy bedugva hagyott vasaló pl. Nem kell belenyugodni, hogy ja de én ilyen vagyok...
Lehet venni akár mini táblát amit az ajtó mellé tesz és krétával ráírja, hogy vasaló, hűtő stb...
Én is hagytam már úgy a hajvasalót, azóta megnézem 2x is mielőtt elindulok reggel.
Én is csak én még nem mondom hangosan:) Ezek szerint lesz olyan is?:)
Többször végignézek minden helyiséget:)
Teljesen igaza van. Nem az a gond, hogy magas lesz a vízszámla, hanem hogy akár ronggyá is áztathatod a házat. Bedugva hagyod a hajvasalót, ha nincs külön kapcsoló rajta, túlmelegszik, kigyulladhat a ház. Legközelebb a kaput hagyod nyitva, kiszalad a kutya, elkóborol, ellopják, elgázolja egy autó?? Ez nem nem szétszórtság. Én se mernék rád bízni egy gyereket, ha egy kutyára sem tudsz vigyázni.
Ordenáré a pasid stílusa, de ha állandóan ezt csinálod, nem csoda, hogy szétcseszi az ideg.
Szétválhattok, de ettől te még magadra fogod gyújtani a saját lakásodat, ha nem változtatsz.
Reggelente én is mindent leellenőrzök ,sőt hangosan elmondom mit csinálok éppen.Lehet ez már a ló másik oldala, kicsit kényszeres..
(A férjem jókat derül ilyenkor ,hallgatva engem🙂.)
Én is nagyon szétszórt vagyok, de ha akarsz akkor ezen igenis lehet változtatni. Én pl. mindig végigmegyek a lakáson helyiségről helyiségre hogyha elmegyek otthonról, és egyesével leellenőrzök mindent. Ablakok bezárva, hajvasaló kihúzva, ilyenek. A bejárati ajtót is többször ellenőrzöm hogy biztos bezártam-e. Ez kívülről lehet hogy túlzásnak vagy hülyeségnek hangzik, de tényleg felelőtlenség úgy hagyni egy hajvasalót, vagy kint hagyni az ételt hogy megromoljon. Ezen neked is tudatosan kell változtatnod.
VISZONT ehhez a párodnak is alkalmazkodnia kéne valamilyen szinten. Felnőtt férfi ember, fogja magát, menjen ki a konyhába és rakja el a kaját. Vagy ha együtt mentek el otthonról, igenis nézze meg hogy valami nem maradt-e úgy. Vagy legalább szóljon rád (nem ordítva) hogy ne felejtsd el. Azért ha ketten laktok valahol, meg ketten esztek az ételből, meg ketten fizetitek a vízszámlát, akkor figyeljen oda ő is. Gondolom akkor is szétszórt voltál mikor összejöttettek...
Végezetül pedig, erre NEM mentség hogy kiabáljon vagy bazmegezzen veled. Legalábbis ha velem elkezdene a párom minősíthetetlen stílusban ordibálni amiért bekapcsolva hagytam valamit, akkor otthagynám a francba. Bár gondolom vérmérséklete válogatja, én nem emelem fel a hangom soha senkire, és elvárom viszont is hogy senki ne kiabáljon velem.
Ja és a fürdőbe vegyetek egy kilépőszőnyeget...
Szia,
én pontosan ismerem ezt az érzést, ha nem is ilyen szinten, mint ahogy írod, de azért eléggé szétszórt voltam, most már kevésbé, de az idő sok mindenen segít. Az a különbség, hogy az én párom nem ilyen stílusban csesztetett, hanem sokkal finomabban jelezte, hogy változtatni kéne. Ő a túl pedáns oldalon van (nekem) én a túl szétszórt oldalon vagyok (neki). Neki lazulnia kellett, hogy ne érintse minden annyira érzékenyen, nekem pedig összeszedettebbnek, ami azért előnyömre is vált az idők folyamán. 30 éve vagyunk együtt, ilyen különbözőségek ellenére is. Idomulni kellett egymáshoz. Ami sokszor nem volt, és ma sem könnyű, de ezek tanulható dolgok.
Egyébként igen, ez ördögi kör. Meg kéne szakítani.
,,A legtöbb szétszórt ember gyakran ki is mondja magáról ,hogy ő szétszórt .
Ezt a negatív önszuggesztiót hagyjuk el,és ne tápláljuk agyunkba ezt a mondatot ,ami egy olyan hitrendszert hoz bennünk létre, ami által el is hisszük ,hogy ilyenek vagyunk,ez pedig rosszabbá,kevesebbé tesz minket másokhoz képest ,és így fogjuk leélni az életünket.
Ez nincs így , hiszen ennek oka van ,amit orvosolni kell!,,
Hogyan győzd le a szétszórtságot.(explicit magazin)
Van ilyen az ismerőseim között akit a párja/szülei mindenért csesztették és már olyan bizonytalan és figyelmetlen volt hogy hibát hibára halmozott felnőtt létére.
Én tanácsolnám hogy élj egyedül egy ideig, hogy rátalálj önmagadra és utána jöhet egy kapcsolat. Neked erősödnöd kell, a párodnak meg egy kicsit jobban lazulnia/bíznia.
Ez nem rossz tulajdonság, hanem veszélyes és idegesítő nemtörődömség.
Együttélés esetén azért mindkét félnek kell idomulni a másikhoz valamennyire.
Ha nem akarsz, akkor hagyd ezt a kapcsolatot, élj egyedül. Csak köss mindenre kiterjedő biztosítást, mert nem lesz szolga, aki kihúzza, elzárja, becsukja helyetted!
Ha így ismert meg, akkor nem értem, mi a problémája hirtelen, ne, zsákbamacskát vett.
Mielőtt elmész otthonról mindig nézz szét a lakásban, hogy kihúztad, elzártad-e, bezártad-e? Betetted-e a hűtőbe.
Ez a csap el nem zárása napi eset, hogy megnőtt a vízszámla, vagy egyszer megesett és folyt egész nap?
Mióta van nálad ez a feledékenység?
Többet dolgozol, fáradtabb vagy, esetleg ért valami trauma?
És miért nem figyelsz ezekre? Miért esik nehezedre elzárni a csapot, kihúzni a hajvasalót, bezárni az ajtót, stb.?
Egyébként, ha te bármire nem figyelsz és ő észre veszi, akkor elzárja, kihúzza, bezárja? És utána jár a szája?
Igen, 28 évesen már illene odafigyelni ilyenekre.
Mi lett volna, ha nem a kutya szökik ki, hanem bemegy egy rabló? És még sorolhatnánk, hogy miért kellene figyelned jobban...
Kicsit elgondolkodtam a dolgon, lehet h mégis egymáshoz valók vagytok.
A zsák megtalálja a foltját alapon.
Már miért kellene hálásnak lennie? Milyen hülyeség ez?
Te hálás vagy, hogy ő van neked?
Szerintem társak között a szeretet, szerelem, tisztelet kell jelen legyen, nem a hála.
Néha bókolhat, valóban, az jól esik. Te meg szoktad dicsérni valamiért?
Egyébként nem szétszórt vagy, hanem tojsz az egészre. Szóval szedd össze magad és akkor talán ő sem fakad ki, akad ki ennyire. Bár, amilyen modorban előadta, az túlzás, szóval neki is van min változtatnia.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Konfliktusmegoldás a párkapcsolatban
- Lakótárs gondok... Költözés a jó megoldás?