Lakótárs gondok... Költözés a jó megoldás? (beszélgetés)
Jajjj-ez borzasztó lehet:OO
Te kellettél volna ide hozzánk bérlőnek.
Itt is hirdettem hetekig a külön bejáratú 20 nm-es szobát 30-ért.Előszoba,zuhanyzó,vécé-minden külön-nincs közösködés.Kimondottan tanulólányt,vagy nyugdíjas hölgyet kerestünk-ehhez képest,csak férfiak hívtak:O
Hátha találsz hasonlót,nézz körül a neten-A fővárosban szeretnél?
Ezeknél még a munkásszálló is jobb lenne talán :(
Albérlet.hu-n nézz körbe, ott azért bőven vannak 50 alatt is!
Lehet,hogy fura,de a legjobb lakótársam egy idős néni volt,még annó lánykoromban. Baromi olcsón adta ki a szobát,a közös helységeket ő takarította,mondván,úgyis ráér! Volt,hogy a szobámat is rendbe rakta,a leszáradt cuccaimat leszedte,kivasalta (elötte sosem láttak vasalót...na jó,azóta sem),és mindig megkérdezte,ha szabadnapos voltam,hogy kérek-e ebédet! Imádtam!!! Mellesleg elég szabad felfogású volt,így akkor fogadtam vendéget,amikor akartam (na,ez nem sűrűn volt,mert sokat melóztam).
Nem lenne megoldás valami ilyesmi? Persze,nem mindenki olyan mázlista,mint én,de mindenképp kultúráltabb környezeted lehetne.
Én is próbálkoztam sokszor megbeszéléssel. Én 3 sráccal laktam együtt, előtte 3 csajjal. Nem segített, bármit is kértem. Ha alapjáraton nincs igényük arra, amire Neked, akkor nem fog működni a dolog.
A másik szobája, cuccai meg tabu. Elviszik az asztalod? Nanemááá'.
Az egyik lakótársam mindig elhasználta a samponom (nem ő volt, persze), aztán kicseréltem a balzsamot a samponnal (illatra ugyanaz volt), ő meg lelapult hajjal járkált. A balzsam nem tisztított... :)
De ilyenekbe nem érdemes belemenni, a helyedben én keresnék másik helyet.
Én is laktam ilyen emberekkel együtt. Csak a különbség az, hogy ők egy pár voltak (fiú-lány). De ugyan ez ment 8 hónapig. El nem tudom képzelni, valaki hogy lehet ennyire trehány. Főleg, ha egy nőről van szó. 23 éves nő létére az anyja járt takarítani az albérletbe, vidékről...
Mi a férjemmel 8 hónapig laktunk velük, de már 2 hó után elkezdtünk másik lakást nézni, de nem találtunk egyből. Vagy nem tetszett, vagy nagyon messze volt, vagy nagyon sok kauckiót kértek, stb. De aki keres az talál! Sok sikert nektek is! Én mindenképp lépnék a helyetekben, de addig is ordítsd le a fejüket, hogy tudják hol a helyük, mert ez nem állapot :)
Beszélj a tulajdonossal. Bár a leírtak alapján ezen már túl vagytok :/
Esetleg keress szobát, normálisabb arcokkal, és gyűjts kaucióra, vagy próbáld meg megbeszélni a bérbeadóval, hogy az egyik havi kauciót hadd fizessétek részletekben a barinőddel.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Kártyajáték / megoldások
- Túlvilági lakótársak
- Mi a megoldás? Párkapcsolati gondok...
- Mi lehet a megoldás arra, hogy a lakótársaim (egyetemisták) éjjel is fent vannak, beszélgetnek, nem tudok ezért aludni?
- Mindent megtennék, hogy jobbak legyenek a körülmények - Költözés a megoldás?