Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? fórum

Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? (tudásbázis)


2009. dec. 19. 14:28
Én csak réteslisztet használok... Nincs annyira finomra megőrölve és kifehérítve, mint a többi...
6. b7bfd4f90e (válaszként erre: 5. - MMea)
2009. jún. 17. 09:56
Energiatartalmuk megegyezik...mint más is írta, csak az őrlés mértéke különböző...s a búzadara is búzaőrlemény, mint a liszt, csak az a "legdurvább"...ha egészben rágcsálnád a búzaszemeket is a kalóriaértéke ugyanannyi...
5. MMea
2009. jún. 17. 09:52
Melyik hízlal kevésbé?
2009. jún. 17. 09:49

A sima liszt, finomliszt, BL-55 a rétesliszt "fogós" liszt" BFF 55 durvábban őrölt. A finomliszt finomszemcsés, héjrészt gyakorlatilag nem tartalmaz...a réteslisztbe héjrész is kerül...réteslisztből jobb az omlós tésztákat készíteni...

"egészségesebbnek" nevezzük hétköznapi értelemben a részben, vagy teljes kiőrlésű liszteket, graham-liszteket,mert azok a mag értékesebb alkotórészeit, a héjat is tartalmazzák...

2009. jún. 17. 09:45
Szemcseméret, semmi más. Tehát a 2. kérdésre egyformák, a 3. kérdésre meg azt írnám, hogy keverten érdemes használni pl piskótához a jó állagú tészta érdekében.
2009. jún. 17. 09:43

hmmm...esetleg..rétest? :)

rétest még nem próbáltam talán jobb is, a sütikhez a főzött krémet viszont mindig abból készítem, sokkal jobb lesz az állaga mintha sima lisztből csinálnám.

egészség...na arról nincs információm.

1. MMea
2009. jún. 17. 09:38
Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? Melyik az egészségesebb? Mit jó rétesliszttel sütni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook