Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? (tudásbázis)
7. a14deb9047
2009. dec. 19. 14:28
Én csak réteslisztet használok... Nincs annyira finomra megőrölve és kifehérítve, mint a többi...
6. b7bfd4f90e (válaszként erre: 5. - MMea)
2009. jún. 17. 09:56
Energiatartalmuk megegyezik...mint más is írta, csak az őrlés mértéke különböző...s a búzadara is búzaőrlemény, mint a liszt, csak az a "legdurvább"...ha egészben rágcsálnád a búzaszemeket is a kalóriaértéke ugyanannyi...
5. MMea
2009. jún. 17. 09:52
Melyik hízlal kevésbé?
4. b7bfd4f90e
2009. jún. 17. 09:49
A sima liszt, finomliszt, BL-55 a rétesliszt "fogós" liszt" BFF 55 durvábban őrölt. A finomliszt finomszemcsés, héjrészt gyakorlatilag nem tartalmaz...a réteslisztbe héjrész is kerül...réteslisztből jobb az omlós tésztákat készíteni...
"egészségesebbnek" nevezzük hétköznapi értelemben a részben, vagy teljes kiőrlésű liszteket, graham-liszteket,mert azok a mag értékesebb alkotórészeit, a héjat is tartalmazzák...
3. Cepheus
2009. jún. 17. 09:45
Szemcseméret, semmi más. Tehát a 2. kérdésre egyformák, a 3. kérdésre meg azt írnám, hogy keverten érdemes használni pl piskótához a jó állagú tészta érdekében.
2. c5fb572007
2009. jún. 17. 09:43
hmmm...esetleg..rétest? :)
rétest még nem próbáltam talán jobb is, a sütikhez a főzött krémet viszont mindig abból készítem, sokkal jobb lesz az állaga mintha sima lisztből csinálnám.
egészség...na arról nincs információm.
1. MMea
2009. jún. 17. 09:38
Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? Melyik az egészségesebb? Mit jó rétesliszttel sütni?
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mi a különbség a finomliszt és a rétesliszt között?
- Mi a különbség az Update 1-es és a teljes kiőrlésű liszt között?
- Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? A fajtája? Őrlése? Felhasználása?
- Mi a különbség a NoCarb liszt és a NoCarb Rost sütőmix között? Melyiket érdemes rendelni és miért??