Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? A fajtája? Őrlése? Felhasználása? (tudásbázis kérdés)
6. f303be5590
2011. jan. 30. 12:09
rétesliszt nincs olyan finomra őrölve
5. 06bfdda89d (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2011. jan. 30. 10:22
Hát,ha fogós lisztekről beszélünk úgy általában,akkor:fajta lehet,őrlés és felhasználás az mindenképp más,mint mondjuk a finomlisztté,vagy a kenyérlisztté(bár ez utóbbi nincs kiskereskedelmi forgalomban).Nagyobb szemcseméretű őrlemények,elsősorban olyan termékekhez,ahol az ún.jó sikérminőség igen fontos,tehát száraztészta,réteslap,vajastészta...:)
4. zebracsikó
2011. jan. 30. 10:22
3. zebracsikó
2011. jan. 30. 10:21
A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozáshoz, palacsintatésztába, valamint kalácsokhoz, kelt tésztákhoz és süteményekhez használják.
A rétesliszt pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.
2. Szilvamama
2011. jan. 30. 10:18
A finomliszt apróbb szemű, és más a sikértartalma. A felhasználása is különbözik a két fajtának. A süteményeket inkább inom lisztből, míg a réteseket, tésztákat inkább a réteslisztből készítjük.
1. Anyagi
2011. jan. 30. 10:15
Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? A fajtája? Őrlése? Felhasználása?
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi a különbség a finomliszt és a rétesliszt között?
- Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között?