Méricskélés nélküli sajtos-tejfölös pogácsa recept


fél élesztő
egy dl tej
30dkg reszelt sajt
só
liszt
2 kis doboz tejföl
1 rama kocka
1 tojás
A Méricskélés nélküli sajtos-tejfölös pogácsa elkészítési módja:
Egy deci tejben felfuttatunk fél élesztőt, hozzáadunk egy tojást, két kis doboz tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot, egy felolvasztott ráma kockát és egy evőkanál sót. Ehhez a masszához pedig annyi lisztet adunk, amennyit felvesz, könnyen nyújtható legyen. Egy órát kelesztjük, kinyújtjuk, szaggatjuk, tetejét megkenjük, majd reszelt sajtot teszünk rá. 180 C-on sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Jó étvágyat!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: ebf2510f25, 2010. nov. 24. 14:49
A méricskélés nélküli sajtos-tejfölös pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.