Lángos mokuskalany módra recept



1 élesztő (ne instant!)
4 dl tej
3 főtt krumpli összetörve
liszt
só
olaj a sütéshez
A Lángos mokuskalany módra elkészítési módja:
Egy deci langyos tejben felfuttatod az élesztőt, egy kávéskanál cukorral. Ezután hozzáadod a maradék tejet, sót, az összetört és mindenképpen kihűlt! burgonyát, majd annyi lisztet, hogy a tészta összálljon. Nem szabad túl kemény legyen, inkább tégy bele kevés olajat, ha nem sikerül megdagasztani. Egy órát legalább keleszd, a két-háromszorosára fog kelni. Bő, forró olajba szaggasd bele, kb maroknyi darabokban. Jól lapítsd el a tésztadarabokat, mert különben nem lesz hólyagos.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ebf2510f25, 2010. okt. 1. 14:41
A lángos mokuskalany módra elkészítési módja és hozzávalói.