Menzás borsófőzelék receptet keresek (tudásbázis)
persze, biztos nem rossz úgy sem, csak szokás kérdése az egész.
Azt már én is hallottam, de nem tűnik olyan furának mint a paradicsomfőzelék. :D
Nem tudom, de anyósom a sóskaszószt is sóskafőzeléknek hívja, nekem ez is olyan furcsa.
Juuuuuj ne már, és vajon miért?
A paradicsom szószt hívják paradicsom főzeléknek.
Felénk is csak sóval, cukorral ízesítik, esetleg petrezselyemzölddel. Számomra szokatlan bele a vöröshagyma, pirospaprika, de ettől még lehet jó.
A cukorborsó és a zöldborsó nem ugyanaz! Cukorborsó: olyan borsófajta, amiben nem fejlődnek szemek, az egész hüvely fogyasztható.
Valaki irja már meg mi az a paradicsomfőzelék?
Én Pesti is vagyok meg Vidéki is, de én még ezt nem hallottam. :D
menzás zöldborsófőzelék: zöldborsót vízbe felteszik főni, sóval, cukorral ízesítik. tejjel habarják, jó sok liszttel, ettől lesz sűrű sajnos és nem attól, hogy normálisan lett megcsinálva.
Én is vízbe főzöm, sóval, cukorral, én más ízesítőt sosem teszek bele. Tejjel habarom, és felöntöm a végén szintén tejjel. nekem sosem marad kemény, lehet azért mert nem a tejbe főzöm meg, azzal csak felöntöm a végén, és a vízbe jobban meg tud főlni. Gondolom
Én a zöldborsófőzeléket mirelitből készítem (és a borsólevest is), egyetlen bolt egyetlen márkája vált be, ami valóban zsenge, olyan, mint a friss.
Zöldbabból viszont mostanában extra vackokat sikerült kifognom.
Ez már szinte mindenre igaz.
Köszi a válaszokat, mentettem:D
Igen, csak már marha drágák!:)
szerintem fél óránál többet még sose főztem.
FeVita ,Bonduelle nagyon finomak,hamar megfőnek és persze jön majd az ellen tábor,hogy ez milyen szr:)
Köszi. Bocsi a macerálodásért de abbol melyik márkát? :D
Nekem is az van, de így se használom. :)
Kis érdekességnek tettem be:))
Nekem gáztűzhelyem van, ott muszáj használni a rácsot.
óó köszi, tényleg. Igaz. Én nem használom a kis keresztet, félredobtam. :)
Az az igazság, nagy ritkán veszek mirelitet(talán a franciasaláta alapot) a Nowacos nekem pl bejön. Viszont főzelékhez inkább az üvegeset ajánlom.
"Azért lábas, mert eredetileg volt négy pici lába, hogy a gázrózsa fölé érjen. Akkor még nem volt divat az a (fekete rácsos fém izé, amit a sparhetekre és gáztűzhelyekre kezdtek el rakni. Idővel a lábak eltűntek, mert fölöslegessé váltak - de az elnevezés megmaradt."
Korábban saját kertböl, mirelitet még nem vettem. Abbol melyik jó?
ugye? lehet hogy én is csinálok holnap egy picit. :)
Én nem tudom, mert nem figyelem, néha szedek ki kanállal, vagy a lábas szélén kanállal szétnyomok egyet, így ellenőrzöm. :)
Mirelit borsó? Nem mindegy melyiket veszed.
Csajok, még mindíg érdekelne mennyi ideig fő a borsó a főzelékhez?
Létezik esetleg hogy túlfőzöm és megkeményedik? Volt h. 2-3 órát is főztem, mégis kemény maradt.
Én is szoktam csinálni.
Most, hogy mondod,eszembe jutott, már rég volt. :)
További ajánlott fórumok: