Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mennyire fontos a só? fórum

Mennyire fontos a só? (beszélgetés)


1 2
2021. jan. 18. 21:49

Húsz éve csak desztilált vizet és tiszta parajdi sót fogyasztok...

Sokat tanultam Tejfalussy Andrástól:

HELYESEN SÓZÁS

ÉS TISZTA IVÓVÍZ

[link]

2021. jan. 18. 21:37
Én azt se tudom a legtöbbször eldönteni hogy milyen sót vegyek, jódozottat vagy jódozatlant. Most jódozottat vettem, mert a jódozatlannak nem nagyon érzem az ízét. Akármennyit belerakhatok nekem akkor se sós az étel. :D
37. guipapa (válaszként erre: 3. - 2f9443a416)
2021. jan. 18. 21:34
Konyhasó (NaCl) ürítést tilos kálium vegyületekkel pótolni!
36. syria (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 12:41
Nagyon fontos. Erre is igaz, ami minden másra: csak a helyén és csak mértékkel szabad használni. A többi kérdésed számomra elvont. :)
35. tumbo2 (válaszként erre: 32. - Lávli*)
2021. jan. 10. 11:57
nem véletlen,hogy sóoldatot adnak,nem értek ugyan hozzá,de olvastam.
34. df1e1c376c (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 10:37
Nyers hus, nyers, hantolatlan gabona, nyers hüvelyesek... Nyami. Ilyen koszt mellett igazán nem számít a só élvezeti értéke.
33. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 08:33

Mert a víz az nem? Hol ihatsz már szabadon vizet. A földmélyéből kell azt is kiemelni komoly technikával. Vagy tisztítani kell a folyók vizét.

Ne hasonlítsuk össze a többezeréves múltat a jelennel. Voltak, vannak sólelőhelyek is szabadon.

Ne ezen rágódj mi volt többszázezer évvel ezelőtt, gondolj az evolúcióra. Nem az volt régen és nem az van most. Az emberek régen nem éltek eddig , ne is menjünk vissza az őskorba, elég, ha at egyiptomi múmiákig megyünk vissza.

Nézd, puding próbája az evés, nálad meg a só elvonása. Majd kiderül hogyan reagálsz rá, csak másokon ne akarj kísérletezni az a lényeg, a saját testeddel meg a belátásod szerint jársz el.

2021. jan. 10. 04:54
Az elektrolit háztartás felborulásakor a só életet ment.
31. Lávli* (válaszként erre: 30. - Semleges)
2021. jan. 10. 04:52
Igen :)
2021. jan. 10. 04:37
Van az a magyar népmese mikor a király kérdésére, hogy a három lánya mennyire szereti, a legkisebb azt válaszolja, hogy mint a sót. Erre a király haragjában elkergeti szegényt és mikor pár év múlva férjhez megy a királylány egy királyfihoz akkor meghívják az öreg királyt ebédre és só nélkül kapja az ételeket. Na akkor rájön a király, hogy milyen fontos a só és keblére öleli a lányát:)
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Df1e1c376c)
2021. jan. 10. 03:26
Viszont víz nem csak fúrt kútban van. Arra azért számos más forrás is van. Míg só bárhonnan is származzon feldolgozást igényel
28. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 20:33
A vizet sok helyen fúrt kútból isszák, szóval az is tök fölösleges, mint a bányászott só?
27. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 25. - Andi6020)
2021. jan. 9. 18:58

4-5, lehet több éve is néztem egy filmet, hogy nagy sódarabokkal szórják be a csokoládét Amerikában, mert jobban kihozza az ízt. Azóta már nálunk is kapható a sóskaramella.

Amit nem láttam édes pörcöt, az előbb említett filmben láttam azt is.

2021. jan. 9. 18:16
Eléggé.
2021. jan. 9. 18:03
Én a nutellát is sózom.
24. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 20. - Ariana)
2021. jan. 9. 14:59
Már a magzatban is van só, ha megvágtad netán magad és még meg is nyaltad, akkor érezheted, hogy a véred vas és só ízű. Tehát ez nem rászoktatás, hanem evolúció.
23. Scherlock (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 13:45

A kőolaj miért van a föld alatt?


És a halak?

22. tumbo2 (válaszként erre: 20. - Ariana)
2021. jan. 9. 13:39
akkor én kivétel voltam.de ahogy közeledek a hetvenhez,egyre jobban kívánom az édességet.
21. Amaunet (válaszként erre: 20. - Ariana)
2021. jan. 9. 12:23
A csecsemő szervezetében is ott van a só. Minden élő szervezetben jelen van.
20. ariana
2021. jan. 9. 12:17
Két dolog jutott eszembe, egyik az, hogy azért nem szeretjük az ételeket só nélkül, mert már csecsemőkorunkban hozzászokatnak bennünket. A másik pedig az, hogy ha egészséges a só, akkor femerül a kérdés, melyik fajta, mivel sokféle van már a piacon. Tiszta sótól a tengeri és asztali sóig.
19. tumbo2 (válaszként erre: 18. - Globus)
2021. jan. 9. 12:11
én elég sótlanul főzök.az anyám meg sem kóstolja,már sózza a kaját.
18. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 12:01

Igazából nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fogyasztunk, több grammot lehet tévedni. Van a zöldségekben, gyümölcsökben, minden élelmiszerben, alapanyagban. Csak azt tudnánk mérni, amit magunk teszünk bele, de pl. azt nehéz, hogy ebből mennyit eszünk meg. Mérni kellene a teljes főzött mennyiséget, abból mennyit eszünk, mekkora az 1 tányérra jutó? Eléggé bonyolult.

Magam részéről megelégszem azzal, hogy igyekszem nem elsózni az ételeket.

2021. jan. 9. 11:22

A bronzkorszakban már megindult a kősó fejtése.

Amikor a kereskedelem megindult fontos csereeszközzé vált.


A vízháztartás, a csontfejlődés, az idegrendszer és az emésztés számára is fontos, valamint az immunredszer számára is fontos.

A nátrium az egyetlen anyag, amit az állatok is érzékelnek, ha hiány van belőle. Ezért céltudatosan keresik a lehetőséget, hogy az egyensúlyt helyreállítsák. Ha az állatok nem jutnak elég sóhoz, földet esznek, vagy fát harapdálnak. Ha jársz vadetető környékén láthatod, sót tesznek ki nekik, amit nyalogathatnak. Ők ösztönösen eszik, mert kell a szervezetüknek.

Szerintem ne felesleges ezt túl gondolni, ha úgy érzed elég, amit a növényi táplálékkal beviszel, ne sózz, majd a szervezeted jelezni fogja, ha kell és kívánni fogod,

16. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 10:32
A sültgalamb sem röpül az ember szájába.
2021. jan. 9. 08:56
Sótlan ételt nem eszem meg,íztelen.
14. jooeva
2021. jan. 9. 08:33
Hú, nekem a terhességem utolsó 1 hetében írták elő a sómentes diétát Ű(vérnyomás, vizesedés)....konkrétan ehetetlen bármilyen főtt étel só nélkül....Valamennyi kell. Még sütikbe is kell egy csipet, hogy kihozza jobban az édes ízt. Kell, szükséges, csak ésszel kell használni.
2021. jan. 9. 08:13
12. dfc04c70e4 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 9. 07:43

Te magad írod: két véglet van. Van, aki szerint egészséges a túlzott sófogyasztás, van aki szerint nem. Ezzel is úgy vagyunk, mint a legtöbb dologgal. Meg kell találni az arany középutat.

Van egy magyar népmese: A só. Ismered? A legkisebb királykisasszony úgy szereti az apját, mint az emberek a sót.

A só ízfokozó. Nélküle az étel íztelen. Tehát szükséges.

Aztán, hogy ki hogyan és mennyit sóz, azt döntse el mindenki maga. Hiába az ajánlások, ha valakinek más a meggyőződése, akkor úgyis aszerint fog sózni, ahogy neki ízlik az étel.

Egészséges ember szerintem nem is igazán figyel oda az ajánlásokra.

Anyukám például annak idején megsózta a paradicsomot is, amikor vajas kenyérhez ettük. Van abban valami, hogy még jobban kihozta az ízét. Legalábbis nekem nagyon ízlett. Néha mai napig megsózom, ha úgy tartja kedvem.

2021. jan. 9. 05:31
Múltkor kimaradt a rizsből. Innen tudom, hogy nagyon fontos, ehetetlen só nélkül
10. supin
2021. jan. 9. 05:27
Nagyon
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook