Mennyire fontos a jó tanító néni? (beszélgetés)
sajnos ezt az élet dönti el, senki nem tudja előre Neked megmondani a tutit
Én is azt mondom, hogy ha értelmes, érdeklődő, nem fáradékony, akkor meg kell csípni ezt a jó tanítónénit. SZeptemberig még van bő fél év! Egy kisgyerek életében fél év alatt rengeteg változás történik.
Ha bizonytalan vagy, kérd szakember véleményét, vizsgálatát, biztos felétek is van valami nevelési tanácsadóhoz hasonló intézmény.
Amúgy az óvónők véleményében általában tényleg meg lehet bízni.
Szerintem sokat számít egy jó tanítónéni, mert ha nem jó, akkor ő hátráltathatja a gyereket, akkor is ha nincs semmi gond vele, de ha van gond pl. a beszédhiba, akkor lehet, hogy felerősíti/visszaesik a gyerek.
Mitől jó ez a tanítónéni? És honnan lehet tudni, hogy a te gyerekednek ő lesz a jó?
Huuu,nehez kerdes. Bar az en nagyobbik kisfiam meg csak most kezdte az ovit, de valszeg hallgatni fogok az ovonenikre, rengeteget szamit az inditas :) Ha meg amugy is jar logopedushoz, sztem tok mindegy,mert kinovi majd :)
Bizti lesznek has.koruak.
Szived szt.vinned,nem? :)
Igen van hazifeladat, es elo is vesszuk, sajnos nem mindennap, de hetente tobbszor. Tolem nem annyira szivesen fogadja a gyakorlast. A logopedus mindig dicseri, hogy figyel, de nalam mindig elfarad 2 szo utan. Neha ezert nem eroltetem.
Csak azt nem tudom, hogy jo dontes-e suliba adni, ha kisebb lesz a tobbieknel.
Lehet egy ev mulva, es a vele egykoruakkal jobb tanulova valhatna. Igy lehet nem lesz eleg sikerelmenye a sok nagy kozott.
Szeptemberig ez a beszédhiba simán elétűnhet!
Gyakoroljatok sokat!
Van logopédia házi feladat? Mindennap vegyétek elő!
Ha be tudod szerezni (megvetetni valakivel és kiküldetni nektek) akkor nagyon ajánlom Ambrus Noémi és Gulyás Gabriell: Hangadó c. kiadványait. Változatos feladatok, jó szókészlet, ezzel jól tudnátok otthon gyakorolni.
És itt is találsz kiadványokat Gali Anita szerzőtől több hangra vonatkozóan (én ezt a sorozatot nem ismerem, új lehet, de biztos jó)
A Krasznár és Fiai könyvesboltot érdemes felkeresni, de úgy tudom, rendelni is lehet tőlük.
További ajánlott fórumok:
- Ha nagy leszek, tanító- néni/bácsi leszek...
- Tanító néni vagyok. Segíthetek?
- Vallató óvó-/tanító nénik?
- Hogyan választjátok ki a megfelelő iskolát és tanító nénit? Milyen kritériumok alapján választotok?
- Mit kapjon a Tanító nénink?
- Milyen búcsúbeszédet mondanál a szülők nevében a tanító néninek 4. osztály végén?