Mennyibe kerül koszorúslánynak lenni? (tudásbázis)
Én úgy tudtam, h úgy szokás, hogy ha felkérnek koszorúslánynak, akkor fizetik a ruhát. Ha hosszú ruhád van, akkor nem látszi alatta a cipő, tehát mehetsz az utcai magassarkúdba, harisnyája is van általában minden nőnek otthon. A hajad megcsinálhatod magadnak is, ha ügyes vagy és ki is festheted magad. Ha nem vagy ügyes, akkor amit költened kell, az a fodrász és a kozmetikus, esetleg egy a ruhához illő nyaklánc.
Nekem egy fillérembe se került, hogy koszorúslány legyek, fizette a menyasszony, a hajam nagyon jól meg tudom csinálni és ki is tudom fesetni magam. Gyönyörű voltam abban a csodaszép bordó ruhában. :D Ja, és a menyasszony választja a koszorúslány ruhát is, nem véletlen, hogy ő is fizeti. Ez így szokás. Ha nincs pénzük rá, akkor meg ne legyen koszorúslány, vagy tartsák később az esküvőt - szerintem.
Sziasztok!
Felénk ez úgy szokás, ha már felkérnek rá, hogy a házasulandók állják az összes ezzel járó költséget.
Valahol ez teljesen logikus is, nem?
Amikor én felkértem a koszorúslányaimat egyértelmű volt számomra, hogy nem szeretném, hogy anyagi terhet jelentsen számukra. Az összes dolgot (ruha, kiegészítők, smink, fodrász, csokor) a családunk fizette, nekik csak az volt a dolguk, hogy szépek legyenek és jól érezzék magukat.
Tudom, hogy sok helyen ez nem így van, de mindenképpen érdemes lenne tisztázni, hogy mit is kell neked intézned, és mi az amit a pár lerendez.
A ruhák gyönyörűek voltak, és 7000 Ft-ba került darabja. A többi költséget nem tudom lebontva, mert sehol nem volt részletezve.
A csokrot a menyasszony(vagy családja) szokta állni.
Ruha 20.000Ft körül, szerintem cipőd van(ruha alól amúgy sem igen látszik ki), fodrász pár ezer Ft, és sokszor a sminket is a menyasszony(vagy családja) fizeti.
De ha veszel egy cipőt, táskát, szerintem akkor is ki lehet hozni 20-30.000Ft körülre az egészet.
További ajánlott fórumok:
- Milyen színű koszorúslány ruha illene hozzám?
- Kell-e koszorúslány az esküvőre?
- Ki fizeti a koszorúslány ruhát?
- Hol keressek (viszonylag jó áron) kék koszorúslányruhát és bordó menyecskeruhát (mindkettő térdig érő) Budapesten?
- Kinek kell gondoskodni arról, hogy legyen kísérője a koszorúslánynak?
- Ázsia Centerbe lehet kapni kislány koszorúslány/alkalmi ruhát?