Mennyi idos koraban kezdtetek el huzogatni fiu babatok futyijet? Furdes elott vagy utan celszeru? Ti hogy csinaltatok? (tudásbázis)
Kekünk a dokinő megnézi minden hónapban, vizsgálatkor. Azt mondta ne csináljunk semmit, igaz azt is mondta, hogy megoszlanak a vélemények pont mint a köldökcsonkról. Régen hintőporozni kellett a legújabb nézet szerint meg semmit nem kell vele tenni, leesik magától.
Kérdezz rá a dokinál, attól mert nem látogat még felhívhatod vagy elmehetsz hozzá.
Én azt mondom, hogy tégy ahogy jónak látod. :-P
A pici unokám 9 hós, már első hónapoktól fürcsi alatt huzigálták a lányomék, amennyit magától engedett a kis bőr, már szépen látszik ami kell.
Védőnő és dokinőnek más volt a véleménye. De a másik unokámnak annak idején, ezt kihagyták, begyulladt és kórházba kellett vinni ott felrántották neki be is repedt, vérzett fájt, egyéves kora után.
Fitymaszűkületről akkor beszélünk, ha a fityma bőre a makkról nem húzható vissza. Mivel a valódi szűkület csak műtéttel gyógyítható, ettől el kell különíteni az egyszerű letapadást, amely pelenkás korban még normális, és később magától vagy segítséggel oldódó, de műtétet semmiképpen sem igénylő jelenség.
Ezt találtam:-)
Szerintem a miénk is nagyon jó :)
Én csak jót akartam, hála az égnek nálunk semmi probléma, és ez a lényeg.
1 éves kortól szabad csak, ha előbb csinálod, akkor lehetnek később problémák.
Fürdőkádban lehet próbálni hátrahúzni, vagy fürdés után, mikor megpuhul a bőr, amíg enged, nem szabad erőltetni.
Esetleg egy kis babaolajjal bekenni előtte.
szerintem egyből amikortól fürödtök, otthon
és mindennap ( párod) biztos tud ebben segiteni....
ha letapad, csak mütét segit...
de ezt sem kell sürgetni
fiamat a bölcsibe is , megkinozták
és tizen... éves volt amikor mesélte, hogy a barátjával elment, és megcsinálták.... ( ismét)
Nekünk is mondták h huzogassuk az első pillanattól fogva 80%-ban meg is oldottuk de csak nem ment azaz utolsó pár mili 9hónaposan voltunk a doki bácsinknál & mondta h igen pár mili hiányzik h teljesen feljöjjön a bőr akkor a doki a 3-3 ujjával ő felhúzta. Ez 3napja volt. Minden oké vele.
Csak ügyesen!!!!!:-)
Szia!
Két orvos vélemény létezik az egyik,hogy várjuk meg míg elkezdődik a szobatisztaságra való szoktatás.De ha belegondolsz ez hülyeség mert akkor 100%,hogy letapad és orvosi beavatkozásra lesz szükség.Azt te se akarod?
Az első naptól kell húzogatni finoman nem durván.Így nincs ideje letapadni.
Minket mindig megdicsér a dokinéni ,hogy milyen szép a fügyi:)Nincs vele semmi baj:)
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Hol érdemes szemüveget csináltatni?
- A patikában csináltatott bázisport milyen adagolásban kell és mennyi vízbe keverni?