Mennyi idő után érdemes bemutatni az új párunkat a gyereknek? (beszélgetős fórum)
Hát nem...
Még esetleg hibás összefüggésekre jut a gyerek magában.
No meg, nem tudom persze, milyen volt eddig a kapcsolat, de még hadd eméssze meg apa elköltözését.
Persze, tudom. Nem vagyunk egyformák. Csak jó lett volna sztorikat olvasni, ennyi. :))
Kicsit xtrém a helyzet, mert apa még csak most költözik el, de anyunak már van új párja. Talán nem kéne túl gyorsan bemutatni...vagy mégis? :))
Ha van ilyen, hátha idetalál az illető.
Viszont az a gyerek sem a Te gyereked, és ugye minden gyerek más.
És az élethelyzet is.
Szívesen olvastam volna valódi tapasztalatokat.
Köszönöm az eddigieket is. ;)
Remélem minden gördülékenyen fog menni, mert ez nem lesz egy kis feladat..
Szerintem többek között ezért is érdemes normális kapcsolatban maradni válás után is. Tudom, hogy az általános álláspont az, hogy ha már elváltak, le kell zárni és pont. Maximum a gyerekről beszélgetni, lehetőleg az utcán átadni egymásnak, véletlenül se jöjjön be, ha már nem lakik ott ;))
De egy ilyen helyzetben nagyon sokat segít, hogy a szülők jóban vannak, ha a gyerek azt látja, hogy mindkét oldalon belépett egy új ember, aki őt szereti, és akik négyesben is normálisak, sokkal jobban viseli a helyzetet és hamarabb elfogadja a pótszülőt.
Nem a kamaszkoron múlik ez .
Ha Anya mellett alszik, akkor elvette Apa helyét.
Köszönöm. Én is így gondoltam, hogy eleinte külső helyszínen kéne találkozni. Az lesz a húzós, hogy mikor alhat az új pár anya mellet...??
Gyerek már nem kicsi...de még nem kamasz.
Mindenképpen a gyereket kell figyelni szerintem. Mekkora a gyerek, mióta nem él velük az apa. Mennyire apás a gyerek. Az apa mennyire tartja a kapcsolatot vele. Lát-e az apánál, ha nála van, más nőt.
Néha "véletlenül" lehet más program közben találkozni az új párral, mint ismerőssel. Így lehet talán lemérni, mennyire szimpatikus a gyereknek Anya ismerőse.
Sziasztok!
Tapasztalatokat olvasnék.
Férj elköltözik, féleségnek már van egy új szerelme. Mennyi idő után és milyen módon érdemes a kisgyereket megismertetni anyuka új párjával?
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlás közben te engeded a gyereknek, hogy egyen-igyon vagy csak fizetés után kaphatja meg, amit kért?
- Keresztfiunknak kistesója született. Milyen értékben illik ezután ajándékozni a két gyereknek?
- Igaz, hogy az oviban a délelőtti élményeket délután 4-ig tart feldolgozni a gyereknek, ezért nem jó ott altatni?
- Hogy tanítsam meg a felsős gyereknek, hogy első a tanulás, utána a játszás?
- 3 éves gyereknek hányás-hasmenés után milyen ásványianyag-pótlót javasoltok?
- Válás után kell a gyereknek pszichológus?