3 éves gyereknek hányás-hasmenés után milyen ásványianyag-pótlót javasoltok? (tudásbázis kérdés)
A kék lötty tényleg hatásos. Tényleg van benne elektrolit. Szájon át bevitt infúzió.
Amúgy én nem bírom meginni. Szerintem poshadt műgyümölcs íze van. :D
Igen, az, csak nem akartam kiírni. ;)
Igen, arra jó, én is hallottam. De elektrolit- és ásványi anyag pótlásra nem jó. :)
Mellesleg nem tudom, milyen mértékű hányingere kéne legyen a gyerekemnek, hogy megitassam a barna méreggel, még ha döglött is... A buboréktartalma a legkisebb rossz. :(((
Nálunk is a kóla és ha már tud enni akkor ropi vált be,és a smecta por(bűn rossz íze van)de a gyerekeim minden gyógyszert gond nélkül megesznek.DE nagyon hatásos és utána ha már nincs hasmenés még pár napig normaflor.Jobbulást!!
Powerade? A kék az nagyon finom (erdei gyümölcsös), edzés mellé sokszor viszek be én is olyat a terembe.
Humana elektrolit por. Banános.
Nekünk amúgy a "döglött" kólát ajánlotta a hányinger csökkentésére a gyermekorvos. :-)
Ez aaaz! Köszi! Ezért (is) szeretem a Hoxát! Már meg is néztem, nem is drága! Köszi még egyszer!!!
Az egyik ismerősömnek a gyerekdoki a kb. minden boltban kapható kék löttyöt ajánlotta. Biztos tudod, a sportolóknak és testépítőknek ajánlják.
Azt mondta a doki, hogy azért nagyon jó, főleg hányás-hasmenésnél, mert a sok vitamin, ásv. anyag és nyomelem mellett elektroliteket is tartalmaz, ami először távozik hányáskor a testből.
Hogy ebből mennyi az igazság, azt nem tudom, mindenesetre ők mindig ezt isszák ilyen esetekben, és a gyerekek gyorsan egyenesbe is jönnek.
Legutóbb mi is kipróbáltuk, úgy tűnt, használt is a gyereknek. Mellesleg ezt szívesen megitta, míg a Normolyt-et még megszagolni is sok volt neki...
Amúgy a Normolyt is probiotikum, nem?
Hú nekünk is felírt 3 félét a doki ez volt az egyik,azt mondta ezt fogja a legjobban szeretni és azért vettük ezt, de nem emlékszem én sem a többire.
Ezt a H.pp-et én is megvettem, már 400 Ft, neki ízlett, de pár perc múlva már kívül volt :-( Azt a hibát követtem el, hogy nem lassan, kanalazva etetgettem, hanem hagytam, hogy igya (örültem, hogy van étvágya...) Azért keresem ezt, amit a gyógyszerész ajánlott, mert szeretném tudni, hogy kb. mennyibe kerül, meg hogy mi is ez (nem probiotikum, mert arra rákérdeztem, de olyan ideges voltam (akkor még kritikus volt a gyerek állapota), hogy nem jegyeztem meg a nevét...)
Esetleg béres csepp, az nagyon jó.
Nekünk a dokink a Hipp 200 ORS Sárgarépa-rizs italt ajánlotta az direkt erre van, és azt mondta ízre is ez a legjobb, hát az én fiam nem itta, nem ízlett neki még cukorral sem és 300ft a 2dl, úgyhogy én sima baba ásványvizet vettem neki.
Én csak simán Normaflort és Bono Lack Pro Kidet szoktam neki adni és nagyon hamar helyre hozza!
Kisfiam több napig tartó hányásos vírust kapott el, már a kiszáradás veszélye is fennállt, de szerencsére rendbe tudtuk hozni itthon, nem volt szükség infúzióra. Sajnos nagyon le is fogyott, 3 napig nem evett. A gyógyszertárban javasolt a gyógyszerész egy ásványianyag-pótló szert, de sajnos elfelejtettem a nevét. Ti mit szoktatok adni ilyenkor? (Az étellel nem biztos, hogy be tudok vinni elég ásványi anyagot, mert sajnos nem eszi meg a főtt répát, stb. - amit ilyenkor a diéta alatt kéne adni.)
3 éves gyereknek hányás-hasmenés után milyen ásványianyag-pótlót javasoltok?
További ajánlott fórumok: