Válás után kell a gyereknek pszichológus? (tudásbázis)
Nagyon stabil kapcsolatnak kell lennie, amikor a gyereket is be lehet fokozatosan vonni. Különben megismer a gyerek Józsi bácsit, Pista bácsit stb. és csak a renomédat rontod a volt férjed előtt, hiszen a gyerek mindenről beszámol. A gyereknek sem jó, ha kötődés alakul ki egy futó kapcsolat miatt, majd attól is el kell válnia.
Azzal ne törődj, hogy a volt férjednek mi tetszik, vagy mi nem, de nem mindegy hogyan csapódik le a gyereken.
Amikor hasonló helyzetben voltam, igyekeztem baráti társasággal programot csinálni, ahol ott volt a későbbi férjem és szinte észrevétlenül ismerkedett meg vele a 6 éves gyermekem. Tehát amikor mi közel kerültünk egymáshoz, terveztük a közös jövőt, akkor kezdtem a gyereket bevonni az ismerkedésbe. Ha a gyerekkel nem jött volna ki, és viszont, akkor hozzá se mentem volna, bármennyire megszerettem. Ilyenkor első a gyerek.
akkor szerinted egy gyereknel nem normalisak ilyenkor a negativ erzesek, a szomorusag, tehetetlenseg stb.? nem kell attol rogton pszichologushoz cipelni, azzal megerosited benne azt, hogy te nem tartod normalisnak a reakcioit, es szerinted baj van vele
egy gyereknek meg nehezebb, hiszen te azert jobban tudod, miert jutottatok el a valasig. egy gyerek ilyenkor ossze van zavarodva, nem erti, mi tortenik es milyen kovetkezmenyekkel fog jarni.
a leirasaidbol az latszik, hogy mintha a viselkedeseddel, ha nem is tudatosan, de azt erosited a gyerekben, hogy ez milyen borzaszto helyzet neked, es ezzel neki is, hogy milyen igazsagtalan, hogy az apjanak van valakije, de neked nincs. szerintem azt gondold at, te mit kozvetitesz a gyerek fele, es mennyire tudsz vele oszinten, biztonsagot adoan kommunikalni
attol, hogy 6 eves, ugyanolyan ember, mint te, ugyanolyan sok erzessel, kerdessel, vaggyal, csak kevesebb elettapasztalattal es informacioval. okos es talpraesett gyereknek tunik, legyel ra buszke, es kezeld kicsit kozvetlenebbul
talan el kene mondanod neki az o szintjen, hogy miert valtatok el, es biztositani arrol, hogy attol meg szeretitek nagyon, semmi nem valtozik e teren, es milyen klassz, hogy ennyien szeretik ot
persze, hogy hianyol mindenkit, ha nincs vele, es kerdezgeti, amit nem ert. nem hiszem, hogy pszichologus kellene neki, te egyszer sem sirtal a valas elott, alatt, utan?
Beszélgetsz a gyermekpszichológussal,elmondod a helyzetet,aztán vagy azt mondja vidd el hozzá a gyermeket,vagy ad tanácsot,hogy kezeld a dolgokat és ha nem sikerül menj vissza és heti 1x viheted a gyermeket!Ezt mindenképp a szakember dönti el,szükséges e...
Sokat segíthet,ha korának megfelelően sokat beszélgetsz a gyermekeddel,apukát nem szidod,lelkileg támogatod!
Kicsi még,sztem szakember most még nem indokolt :)
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlás közben te engeded a gyereknek, hogy egyen-igyon vagy csak fizetés után kaphatja meg, amit kért?
- Keresztfiunknak kistesója született. Milyen értékben illik ezután ajándékozni a két gyereknek?
- Igaz, hogy az oviban a délelőtti élményeket délután 4-ig tart feldolgozni a gyereknek, ezért nem jó ott altatni?
- Milyen pszichológust választanátok?
- Tudtok olyan pszichológust, akitől lehet kérdezni üzenetben és válaszol is?
- Melyik sportot válasszuk a gyereknek?