Mennyi a minimálbér nettója? (tudásbázis kérdés)
mert hát azt ki nem sz@rja le
egy gimnáziumi érettségivel mit érsz a munka világában?
semmit
a lényeg a két összeg:
nettó:60600.-
vagy nettó :70.549.-
A minimálbér, ami a dolgozó legkisebb munkabére, kaphatja szakmunkás!!! Ha van egy OKJ szakképzettséged, akkor is kaphatod a mindenkori legkisebb minimálbért, br.78 e Ft/hó. ()
A garantált bérminimum annyit jelent, hogy ha olyan munkakört töltesz be, ahova feltétel a középfokú végzettség (tehát érettségi!!!), annál a Kr. által meghatározott 94 e Ft/hó-nál nem kaphatsz kevesebbet, garantált bér gyanánt. Persze ennél lehet több megállapodás alapján, kevesebb nem!
De ne keverjétek össze azzal, hogy ha van érettségitek, már egyből mentek a főnökhöz hogy emelje meg a fizetésedet. Csak akkor illet meg, ha valóban kell a munkakörhöz a középfokú érettségi, illetve MSz-ben van foglalva.
Hát nem egyszerű,drukkolok Neked!
Én meg holnap interjúra megyek:)
adósságkezelő programban vagyok, 3 hónapja, viszont most találtam munkát, és a hivatalban mondták, osszak szorozzak, hogy 2*57ezernél ne legyen több a nettónk a kisgyerekkel...ugye a gyerektartást, a keméyn 5ezret még hozzá sem adtam.
Elég necces az ügy, mert jövő hónapban adnák le a kérelmet, viszont ha nem maradok meg melóhelyen, és előtte leadom a jövedelemigazolást...na meg kiesek a programból is, akkor szívtam meg.Előtte, amikor bevettek a programba, csak a gyes, meg a családi volt, amiből nem lehet megélni ugye, azért is kerestem melót.De nem leszek negatív...majd eldől:-)
2011. január 1-től a minimálbér 78.000,- Ft/hó, a garantált bérminimum 94.000,- Ft/hó
image
Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a mai napon megállapodtak a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum összegéről. A megállapodás alapján 2011. január 1-től a kötelezően alkalmazandó minimum személyi alapbér 78.000,- Ft/hó, a garantált bérminimum 94.000,- Ft/hó. Mint az ismeretes 2006 óta a Munka Törvénykönyve és a kapcsolódó rendeletekben már szerepel a garantált bérminimum intézménye, melyet pestiesen szakmunkás minimálbérnek is neveznek. Ezt a magasabb összegű személyi alapbért kell - minimálisan - alkalmazni minden olyan esetben, ha a munkakör betöltése szakképzettséghez kötött.
Ez lényegében kétféleképpen lehetséges:
* jogszabály alapján csak szakképesítéssel rendelkező munkaválllaló töltheti be az adott munkakört
* a munkáltató döntése alapján az adott munkakör betöltése szakképzettséghez kötött (munkaszerződésből, munkaköri leírásból, stb. következik)
Nem teljesen igaz. A minimálbér igen. De olyan nincs, hogy szakképzett minimálbér!!!!!
A másodig az a garantált bérminimum szakképzett dolgozok, szakmában foglalkoztatása esetén.
Magyarul ez azt jelenti, hogy egy okj-s szakképesítéssel rendelkező személy ha bolti eladóként dolgozik, akkor ennyit kell minimum keresnie! De ez nem egyenlő a minimálbérrel!!!!!!
Milyen támogatásra gondolsz?Mert vannak segélyek ahol az egy főre jutó 28500 ft:)
Nézz utána,én épp tegnap néztem:)
További ajánlott fórumok:
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Mennyi a nettó minimálbér Szabolcs megyében?
- Idén mennyi a 4 órás nettó minimálbér? Tudja valaki?
- Jelenleg mennyi a brutto minimálbér?
- 6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve.
- Egyedülállóként nevelem 2 kislányomat, minimálbért keresek. Mennyit vonhat az APEH max? Bedőlt devizahitelről van szó...