6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve. (tudásbázis)
Fel ne mondj!!
Közös csak közös megegyezéssel!
A kilépő papírjaidon rajta lesz, hogy melyik hónapban mennyit kerestél, ennek az átlaga (nem tudom hány hónap )után számolják ki a munkanélkülit.
Ha ezen szerepel hogy 200.000 akkor a max összeget kapod. Ha csak a minimál, akkor az is csak a minimum lesz.
Kérném valaki segítsen ha tud!
5év 8hónapot dolgoztam egy cégnél.Ha felmondok kaphatok-e munkn járadékot.Vagy közös megegyezéssel kérjem a papírokat.Minimálbérrel voltam bejelentve,de mivel jutalékos rendszerbe dolgoztam,így a jövedelmem nettó 200ezer volt.Mennyi ideig és milyen összegre számítsak.:(
E hónapban kapta meg az első segélyt párom, és meglepően nem 60 körül lett ahogy azt mi is számoltuk, de nem is 90 ,ahogy a hölgy számolta de 80500!!
Úgy örültünk, mit majom a farkának.Jó nagyon sokkal kevesebb mint a fizetése, volt de nem mindegy ,hogy 60vagy több mint 80ezer!!Bár 4 gyerek mellett 150-is kevés lenne:-((
Hát volt a párom tegnap a munkaügyibe,de hétfőn vissza kell menni mert ki kell tölteni a családi adókedvezményt, így adót nem vonnak,de tb-t és még egy valamit most elfelejtettem:-),azt igen.
Neki azt mondták olyan 3ezer körüli összeggel számolhat minden nap,így az olyan 90körül lesz,de én nem hiszem,hogy ennyi majd ha látom!!
Szóval kedves hoxások!
Azt tudom,h 3hónapig kapom.
Minimálbéren voltam bejelentve.
5év/és pár hónap/után mennyi pénzre számíthatok havonta?
Köszönöm a választ!
Szép estét,jó hoxázást mindenkinek:-)
csak a mondatnak van ugye többi része is:
"A tavaly november és idén januári időszakban 3 millió 816 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 40 ezer fővel több, mint egy évvel korábban, közölte a KSH kedden. Éven belül viszont nyolchavi mélypontra csökkent a foglalkoztatás, és kilenc hónapja nem látott csúcsra nőtt a munkanélküliek aránya."
forrás: index.hu
jelenleg mínusz 123500 az időarányos
a tv-ben pedig azt harsogják hogy negyvenezerrel több embernek van munkája mint egy éve
Sajnos így akarják munkavállalásra ösztönözni a népet. Kevés az összeg? Menj el dolgozni!
De hova? Hol az ígért 1millió munkahely???
Hát ez az!!!
Én gyesen vagyok,így gondolhatod mi is milyen jól állunk 4 gyerek,chf-es hitel stb...
Kezdek idegileg ki lenni teljesen!
(5)
Aktív korúak ellátására egy családban egyidejűleg - a (6) bekezdésben meghatározott kivétellel - csak egy személy jogosult.
(6)
Egy családban egyidejűleg két személy abban az esetben jogosult az aktív korúak ellátására, ha az egyik személy a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, míg a másik személy a rendszeres szociális segély feltételeinek felel meg.
(4)
A rendszeres szociális segély havi összege a családi jövedelemhatár összegének és a jogosult családja havi összjövedelmének különbözete, de nem haladhatja meg a közfoglalkoztatási bér mindenkori kötelező legkisebb összege személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének (e § alkalmazásában: nettó közfoglalkoztatási bér) 90%-át azzal, hogy ha a rendszeres szociális segélyre jogosult családja tagjának foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultságot állapítottak meg, a rendszeres szociális segély összege nem haladhatja meg a nettó közfoglalkoztatási bér 90%-ának és a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegének különbözetét. A családi jövedelemhatár összege megegyezik a család fogyasztási egységeihez tartozó arányszámok összegének és az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 90%-ának szorzatával.
Annyira levitték a határt, hogy egy keresővel fölé kerülsz.
Ha ketten vannak munka nélkül a családban, csak az egyiknek jár, a másiknak már nem.
Szörnyű...
Igen, nekem január elsején járt le.
Mentem kérni valamit az önkormányzattól, de semmit nem kaptam, mert a férjem dolgozik.
Anyukám is munkanélküli. Mivel apunak van munkája, ő sem kap semmit, pedig van két tesóm, akik még tanulnak.
Az én párom holnap megy jelentkezni a munkaügyi központba!:-(
Ő 5 éve volt egy helyen de szerencsére nem minimál bérrel volt bejelentve,de nem is annyival amennyit kapott,így 4 gyerek mellett éhen pusztulás!!!!
6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár?
Minimálbéren voltam.
Köszönöm a választ!
További ajánlott fórumok:
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Nem bejelentett munkaviszony?
- 3év GYES után elmehetek munkanélkülire, ha GYES előtt nem volt munkaviszonyom?
- Pénteken mondták, hogy a 4 órában bejelentett munka nem ér semmit. Már, ami a munkaviszonyt illeti. Ez igaz?
- Tudja valaki, hogy ha babát szeretnék és 1 éve nincs bejelentett munkahelyem, viszont már van közel 10 év munkaviszonyom, jár nekem GYED?
- 3 hónap bejelentett munkaviszony után jár munkanélküli segély, ha csak 4 órásba voltam bejelentve?