Nem bejelentett munkaviszony? (beszélgetés)
Kedves fi!
Várjuk, miket felejtettél még el? :D
És úgy jöttem el , azt elfelejtettem írni, hogy 3 hónap múlva ha beindul rendesen a cég még visszamehetek .
Ezekután ? 😂mit hisz , vissza is mennék ? A teloszámot egyből kitöröltem .
Ha egyszer nekem visszakellett fizetnem 3x 22.800 ,- ft ot , ( szoc segély ) 67 ezer körüli összeget , mert be voltam elvileg jelentve 3 napra mikor kezdtem volna egy helyen , de hétvégére esett így nem mentem , akkor akit november óta alkalmaz azt meg én fogom megkérdezni , hogy 3 hónap munkaviszonyánál vajon neki kell e visszafizetni 3 havi teljes munkanélküli segélyt , mert akkor sem tartom igazságosnak ezt ! A navnál meg csak egy kérdést megér egy telefont az ilyen “ cég “ vagy minek is nevezzem
Viszont jó lenne megszabadulni az ilyen másokból nyerészkedő vállalkozóktól!
Hát ez elég sz@r ügy, de jól már nem tudsz járni. Éreztem már én is így, hogy valakit úgy isten igazából megfingatnék a navval, de hallgattam az eszemre és inkább nem tettem. Én hagynám a fenébe a jelentgetést, abból se sül ki semmi jó rád nézve.
Talán kissé túlagyalod.
Mi lenne, ha egyszerűen keresnél egy másik helyet?
Előttem meg kerültek oda emberek pont pár napja . Nekik tud munkát biztosítani . ……… 🤔🤔hagyjuk is ……….
Pestről jött le vidékre egy héten 1-2x a betanító . Akik helyben voltak azok meg próbáltak szintén tapasztalatot átadni vagy elcseszni direkt a gépet , de a pestinek az ugye nem tetszett , hogy mások is oktatnak úgymond . A gép se volt a legmodernebb szoval összetett történet ez
Üveggravírozás . Azt 1 hét alatt nem lehet megtanulni mikor 3 évig tanulják / tanították anno a szakmunkásképzőkben .
kiváncsi lennék, mi lett volna a munkaköröd, mert én hogy nem takarítanék ablakot, meg irodát csak azért, mert nem biztosítják a betanulást, az tuti. Nem csoda így, hogy semmibe sem vesz...
Köszi ! Jó hosszú cikk :)
Én biztosan kérnék rá egy vizsgálatot!
[link]
És dolgozik a cégnél olyan alkalmazott, aki munkanélkülin van , ott meg akkor bejelentés nélkül szintén dolgozik , feketén . Azt mondták páran ha nem jelentik őket be , ők is elmennek munkanélkülire. Most én is nyomjak fel mindenkit ? Megtehetem ezekután , ha velem így kitoltak . De akkor fizethetik vissza visszamenőleg a munkanélküli segélyüket !
De a kirúgás valódi oka ez lehetett , de ô nem erre hivatkozott, hanem arra , hogy még nem indult be eléggé a munkafolyamat amire felvett engem , nincs aki betanítson , mert az az ember heti 2x ha eljön a céghez , és azt mondta max 3 honap mulva érdeklődjek , most ezekután 🤔duma ….
Miután kirúgott , már feljelenthetem , úgy gondolom . Ha ellenőrzi a nav őt , vagy bejelenti addigra a többi dolgozót , vagy megbüntetik akkor , ha őket sem
Az még nem! De ha kiderülne esetleg, hogy nem vagy bejelentve, és ennek nyomán feljelented a munkáltatót, szinte biztos, hogy abban a percben megszűnik a munkahelyed. Jogos lenne, és én is azt mondanám, csakhogy a jog!!! már régen nem a dolgozó érdekeit védi. Ezért aki olyan helyen lakik, vagy olyan helyzetben van, hogy szüksége van a jövedelemre, az bizony gondolja meg alaposan, feljelenti-e a munkáltatót, vagy elfogadja a fekete jövedelmet...
Mármint az ügyfélkapun ne nézegessük , mert odajött kérdezni , hogy honnan veszem h nem vunk bejelentve .
Engem ! Hogy a párommal mi azt ne nézegessük , mivel a párom segített eligazodni benne . Ahhoz semmi köze nem lett volna …. Könyörgöm , mint utólag kiderült a fônök jobb keze kérdezte . Aki utólag beköpött .
Az szembeszáll a munkáltatóval aki megkérdez egy fontos dolgot mielôtt munkába áll ? Mert tisztában akar lenni dolgokkal ? Gondoltam egyértelmű a bejelentés . Ha szóbeszédet hallassz jóhogy kérdezel , mi az igazság benne
Igazatok van, akik azt mondják, hogy célszerű utána nézni a dolgoknak, hogy mindenki legyen tisztában saját pillanatnyi helyzetével.
De azt is tudni kell, hogy a munka törvénykönyve már régóta nem a dolgozók és a munkáltatók kölcsönös felelősségét, jogait és kötelezettségét taglalja, inkább csak a munkáltatókét sorolja.
És aki azt tapasztalja, hogy a munkáltatója még azt a minimális kötelezettséget sem teljesíti, ami rá hárulna, és ez miatt szót emelne, előtte alaposan nézzen körbe, hol talál magának másik munkahelyet. Ha majd egyáltalán talál magának.
Mert a mai világban a munkáltatók között is jön-megy az infó az egyes munkavállalók magatartásával, viselkedésével kapcsolatban. Minden munkahelyre több a jelentkező, és kedvükre válogatnak közöttük.
Enni pedig kell, a gyereknek cipőt venni kell, stb. stb. Sajnos ez van most. Ez a megalkuvás, a szemethúnyás, a szó nélküli továbbállás magatartás a dolgozók napi megélhetési kényszerének kihasználásából ered. Akár tetszik, akár nem, célszerű alaposan átgondolni, mielőtt valaki keményen szembeszáll a munkáltatójával.
Navot lefizetni? Hisz online látsz mindent, nagy értelme nem lenne.
Fel lehet jelenteni, ha ettől jobb lesz a lelked, de gondolom se munkaszerződésed, se semmid, ebben a helyzetben az ő szava a tieddel, ha kimennek, és ott bejelentetleneket találnak, akkor szerencséd van...
Tematol fuggetlenul ha FI ezt a stilust engedi el a munkahelyein is, akkor se fonokkent, se munkatarskent nem szeretnek vele egyutt dolgozni.
Azért nem megbízható valaki, mert van neki is érdeke egy munkaviszonynál?Ha engem ilyen alapján minősítenének megbízhatatlannak, én lépnék ki.
Téged támadtak, hogy ügyfélkapun meg lehet nézni? Sajnálatos ,hogy ennyire tájékozatlan emberek vannak, aztán majd nézhetnek nagyot.Akinek van ü.kapuja, nem árt ha néha utána néz a dolgainak.
Lehet a navnál is “ nagy “ az ismeretsége. Vagy lefizeti őket vagy nem tudom hogy működik ez tényleg.
Vagy nem tetszett a pofàm azt beköptek a főnöknek egyből az meg ugrott egyből
Kb. így. Még nem jelentettem be senkit, nem tudom, de a NAV-nál megkérdezed, kinek kell írnod, megfingatják.
Az mind pénz a munkaügyi bíróság , nekem fizetve . Navnak hol kell jelenteni ? Hogy van egy xy cég aki baszik bejelenteni a munkavállalóit vagy hogy gondolod pontosan ?
További ajánlott fórumok: