Egyedülállóként nevelem 2 kislányomat, minimálbért keresek. Mennyit vonhat az APEH max? Bedőlt devizahitelről van szó... (tudásbázis)
Szia én is ezzel a problémával küzdök egyedül álló vagyok és a hitelem bedől át is adtak az apehnak most kérik fizessek be 2 milliót kérdezem én honnan ha ki tudnám fizetni én lennék a legboldogabb de nem megy ha tudsz segíteni kérlek segítsetek
igazából nem is csak neked adtam az ötletet, hanem a kérdésfeltevőnek is, hogy erre figyeljen oda!!!!
Rendben:-)
Szörnyű időszak volt,lehet,hogy mi tudatlanok voltunk,de ebben a szar helyzetben sajnos senki nem segít...
Nem is szeretek belefolyni sem ezekről a dolgokról beszélni,mert általában nézeteltérések születnek belőle...
És különben is van ennél vidámabb témám is.:)
mindegy,hagyjuk. Maradjunk annyiban, hogy tudom, hogy hogy működik.
Az autó hiteles volt!
És tudod,hogy működik egy végrehajtói eljárás?!Lefoglalják az autót mire észbe kapsz!!!!
De nem magyarázkodok!Nem gondolod hogy szánt szándékkal rosszat akarok a családomnak vagy magamnak?!
Ilyenkor már nincsen lehetőség.
És miért nem adtátok el ti, mondjuk fél milláért akár,netán többért????
Ez mondjuk én sosem fogom megérteni.
Tudom! :-)
Mi már megjártuk a poklot...okosabbak is lettünk...és meg is erősödtünk.De pl.a 1.500.000ft os autónkat 200.000forintért árverezte el a Végrehajtó.:(
!!! csak azt vihetik, amiről nem látnak papírt, hogy valaki másé ;DDD
Próbálj meg egyezkedni a Nav-osokkal, ott is emberek dolgoznak, nekük sem kőből van a szívük. Érdemes fölvenni az ügyintéződdel a kapcsolatot, sok lehetőség van még azon kívül, hogy a fizud x %-át vonják. Ha korrektül kéred, és tényleg nincs más lehetőséged a megélhetésre, sőt, ez a törlesztés a napi megélhetéseteket veszélyezteti, akár még el is engedhetik.
ja, értem. Hát ez szar. És igen,akármennyit keresel, a 33%-ot vonhatják max. De szerintem jobban jársz, ha őket hívod fel, és megkérdezed.
1 tartozás esetén 33% két vagy több tartozás esetén 50% :((((
Nekünk sajnos van ebbe tapasztalatunk.
Férjem fele jövedelmét vonják,mivel több tartozásról van szó.
Egyéni vállalkozó voltam ,becsődőltem kártyavárként omlott össze az életünk.
Senki nem kérdezi,hány gyermeket nevelesz?-meg tudsz-e élni,van e hol lakj!Vonják amit tudnak,sőt viszik amit tudnak.
Mi már túl vagyunk sok mindenen...:(
Ha lenne miből én is fizetnék,de először nekem 2 éhes szájat és rezsit kell fizetnem,sajnos a hitel törlesztése nem fér bele...:-( Nekem sem ez volt az álmom,de most a mindennapokkal kell megküzdenem...
sajnos fogalmam nincs, hogy mennyit vonhatnak. Régebben a max 33 % volt. Elég szomorú, hogy ennyi ember ilyen helyzetbe került, pedig nem azért mentünk a bankba, hogy mi deviza alapú hitelt szeretnénk. Egész egyszerűen azt adták. Tényleg nagyon sajnálom. Nekünk sikerült végtörleszteni másik banki hitelből, de mindenkiért szorítok. Egyébként kétféle hiteles van, az egyik, aki a végsőkig fizet, a másik pedig, aki megtehetné, de nem teszi. Ismerek mindkét fajtából. Ez nyilván nem Neked szól, csak leírtam, mert így van.
Az hogy állami kezességvállalásos volt a hitel...így ők vonják addig az összegig amíg ők kezességet vállaltak...:-(
Az apeh-nak mi a köze a devizahitelhez???
Akkor is ha minimálbért keresek és 2 kisgyereket nevelek?Nem kötözködök csak kérdezem mert nem igazán vagyok ezzel tisztában!:-(
úgy tudom, hogy a fizetés 33%-át vonhatják
Gondolom,ezért írtam amit írtam hogy ezt megelőzzem,mert magyarázkodni meg nem szeretnék...
Pedig készülj fel,jönnek majd a "minek vetted fel" emberek...:((
Nem kritizálást vagy sértést várok hanem ha vki esetleg tud segíteni információval azt megköszönném...
Egyedülállóként nevelem 2 kislányomat...minimálbért keresek...mennyit vonhat az apeh max?Bedőlt devizahitelről van szó...
További ajánlott fórumok: