Jelenleg mennyi a brutto minimálbér? (tudásbázis)
A 2009. évi minimálbérről szóló kormányrendelet a minimálbért 71.500 forintban, középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben 87.000 forintban, a diplomás minimálbért pedig 122.000 Ft-ban határozza meg. (Utóbbi megegyezik a közalkalmazotti bértábla F1 sorával)
Ezek természetesen a bruttó bérek, de a nettober internetes oldalon egy kattintással ki lehet számítani a nettót. (Nem írom ki pontosan, mert akkor kitörli a moderátor)
nekem ne mondd!!
én ennyit kapok, mármint 57 ezret nettóna!vazz ez tényleg nem sok, de ha azt nézzük hogy iskolázatlan vagyok (csak 8 osztály van)még örülhetek.. :((
Valószínű, hogy napszúrás okozza a panaszt!
Akármelyik gyógyszert beveheted, ha nem vagy rá érzékeny!
Fontos: ne tartózkodj napon, igyál sok folyadékot,láz esetén alkalmazz hűtőfűrdőt!
Jobbulást kívánok!
Sziasztok!
Ez nem idevágó téma,de itt volt az utolsó hozzásszóáls,és nekem sűrgős válaszra lenne szükségem.Kérlek segítsen ,aki tud!
Angliában élek,itt nem jó az orvosiellátás,orvoshoz nem tudok most fordulni ,mert a 40 fokos lázamhoz sem jött ki az ügyeletes orvos.
Másnap vesegyulladásommal hazaküldtek,hogy influenzás vagyok,a vége kórház lett,így innét segítséget nem remélhetek.
A problémám,napok óta a szabadban dolgozok és itt jelenleg erős 30 fok van,így megégett a bőrőm.
Az egész karom,nyakam és mellkasom felső része,illetve arcom.
Nagyon fáj a fejem,és a szemem is ég.Valószínűleg napszúrásom is van.Nagyon fájnak az égett testfelületeim illetve,szemem és fejem.
A bőröm kentem Sudocrem-mel,mert tudom,hogy jó.
Viszont a fájdalmat nem múlasztja el semmi.Kérdésem:
Melyi kfájdalomcsillapítót vehetem be:
Ibuprofen 400 mg vagy Cataflan 50 mg
Csak ez van itthon,és bolt vagy patika nincs a közelben.Férjem dolgozik.A betegtájékoztatóból nem derült ki,hogy szedhetem e valamelyiket.
Segítségeteket köszönöm.
mond. es te a nettot vagy a bruttot kapod kezhez? :P
lehet papiron annyi. de hogy nem annyit kapsz, az hooot zicher :P
nincs nettó, vagy bruttó minimálbér, csak minimálbér.
A minimálbér 71.500 Ft.
jelenleg:
1,5% munkavállalói jár
6% eg. bizt.
8+1,5% nyugdíj jár.
18% szja (de minimálbéresnek jár adójóváírás havi 11.340)
71.500
ill. annak bizonyos százalékai amennyiben:
- szakirányú végzettséggel rendelkezel
- a végzettség mellett minimum két éves gyakorlattal rendelkezik az adott területen
(ajánlott ennek az alkalmazása, de nem találkoztam még olyannal, hoyg emiatt büntettek volna)
További ajánlott fórumok:
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Mennyi a minimálbér nettója?
- Mennyi a nettó minimálbér Szabolcs megyében?
- Idén mennyi a 4 órás nettó minimálbér? Tudja valaki?
- A 73000 forintos minimálbér az nettó vagy bruttó?
- Mennyi jelenleg a szakmunkás minimálbér bruttóba, illetve nettóba?