Megtakarítási számla (beszélgetés)
Hááát akkor passz.
Meg kell kérdezni ott ahol kötötte, hogy ilyen esetben mit lehet tenni.
Az a gond, hogy mivel közös a betett pénz, jó lenne valahogy elosztani azt is!
Gondolom egyedül ő sem tudná fizetni....de majd meglátjuk, mire jutottak ma azzal, akivel köttette!
Átdolgozás lehetséges. De úgy hogy 2 névre? ...hát nem tudom, még ilyenről nem hallottam.
Tudni kéne hogy milyen életb... ki a szerződő ki a biz...ott, és ki a kedvezményezett.
Lehet hogy nem is kéne hozzányúlni, tulajdonképpen én úgy értelmezem hogy az a gond, hogy eddig ugye közös folyószámla volt, és arról volt vonva.
Kérhetsz szüneteltetést is, amig lerendezitek a kettőtök folyószámla különválasztását.
Ha jól emlékszem max 6 havi szüneteltetést lehet kérni.
Töröm az agyam mit tudnék ajánlani, én most dolgozom ilyen helyen.
Mindenképpen meg akarjátok szüntetni?
Nem lehetne megtartani és valamelyikőtök fizetné külön számláról? Végül is ha a gyerekek miatt kötöttétek, közös érdek nem ?
Sziasztok
Igy hogy 2 év nagyon kevés a futamidő, tényleg nem lesz mit szétosztani.
Visszavásárláson nagyot buksz, a dijmentesités csak akkor érdemes, ha már kevés idő van vissza a futamidőből.
Mindenképpen veszteséges.
Sydney01 ha dolgoztál, tudnod kell hogy adókedvezmény már nincs, és hogy a BT köti őket.
Ne hari! Dolgoztam anno biztosítónál, sajnos így mennek a dolgok. Nemhiába van "rossz" hírük.
Ha meg díjmentesítetek, akkor az adókedvezményt nem kell visszafizetni.
Hát ez nagyon nem kedvező! :( Biztosító két év után ad díjmentesítést, ha kéred, röhejesen keveset fog fizetni a végén, de hogy most semmit, az tuti! Vagy bementek, kéritek a díjmentesítést, vagy egyszerűen lemondtok róla, mert most még az előre tervezett időre is fognak mindenféle kezelési költséget kombinálni, úgyhogy ebből jól nem jöttök ki sajnos.
Egyenlőre nem lesz mit elosztani.
Egyszer vettünk fel rá adókedvezményt és 2 éve fizetjük.
Csak mi szétmentünk és a számla közös, nyilván elosztunk mindnet.
Életbiztosítás, Signal-os.
Nem lakáskassza, sima biztosítás.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- Hova lenne érdemes beforgatni a megtakarított pénzemet?
- Az Unicreditnél van valakinek betétes megtakarítási számlája, ha igen ez mennyire megbízható?
- Ha a magánnyugdíj pénztárat választom nem az államit, akkor az eddigi megtakarítás megmarad a számlán?