Megszúrt egy tüske és bedagadt az ujjam, mit tegyek? (tudásbázis)
10. cirmesitompika
2018. aug. 13. 06:24
Én is megjartam akác tüskés. A paradicsom sokat segített, köszi.
9. lupikaa
2012. júl. 11. 14:48
tegnap előtt beleléptem egy tüskébe.. nálam is ugyanezek a tünetek jelentkeztek (bedagadt, vörös és viszket a szúrás környékén)
mit csináltál, hogy helyrejött, és kb. mennyi ideig tartott??
8. bnedora (válaszként erre: 7. - Krilion)
2011. aug. 19. 13:20
Azért a Fenistil is gyógyszer, túl sűrűn nem szabad alkalmazni.
Én a vöröshagymára esküszöm. Tisztítsd meg, vedd le a vékony hártyát róla, és tedd a gyulladt felületre. Tekerd be gézzel, szerintem holnapra rendbe fog jönni. Jobbulást!
7. Krilion
2011. aug. 19. 11:09
Kipróbáltam a paradicsomot, kicsit jobb lett, aztán találtam itthon Fenistil cseppet, jobb híján azzal kenegettem szinte óránként, és jobb lett mára:)
6. Krilion
2011. aug. 18. 09:14
Nem maradt benne a tüske, és még nem is gyennyes, csak vörös, és dagadt, és nagyon viszket. Másik kézzel gépelek:)
5. zebracsikó
2011. aug. 18. 09:10
paradicsom, dunsztkötés :)
jobbulást!
4. mesesajt
gépelj másik újjal:) na de komolyan, próbáld kiszedni, nyomd ki a gennyet esetleg, pici betadin...esetleg egy ragtapasz:)
3. bnedora
Én vöröshagymát szoktam rátenni, de van aki a paradicsomra esküszik.
2. ancsika72
2011. aug. 18. 09:09
A tüske nem maradt benne??
Borogasd,ha begyullad és nagyon fáj mutasd meg orvosnak.
1. Krilion
2011. aug. 18. 09:08
Megszúrt egy tüske, és bedagadt az ujjam, mit tegyek?
További ajánlott fórumok:
- Édesanyámnak bedagadt a jobb lába vádlitól lefele elkezdett felfele menni a combjára, óriási foltokkal, mit tegyünk?
- Járt már valaki közületek úgy, hogy a 3D szempillát nem bírta a szeme? Csúnyán bedagadt, és kivörösödött.Lehet ez ellen tenni valamit?
- Megszúrt egy rózsa és bedagadt az ujjam. Mit tegyek?
- Milyen alternatív gyógymódot ismertek? Megszúrtam a lábam, meg is műtötték, szépen gyógyult de még mindig nagyon fáj és dagad.
- Megcsípett egy darázs a bokámnál és bedagadt, mert allergiás vagyok rá. Menjek orvoshoz, vagy kezeljem házilag?
- Nagyon bedagadt az ujjam! Mit tegyek?