Megszúrt egy rózsa és bedagadt az ujjam. Mit tegyek? (tudásbázis)
Tegyél rá svédcseppes dunsztkötést egy éjszakára.
Nekem használni szokott.
Nem értem. Megoldódott meg nem is?
Gyerekkoromban egy szálkát félévig hordtam a tenyeremben. Belement, nem tudtam kiszedni, mert kampós volt. Beletörtem. Jó helyen volt, nem fájt, csak mindíg gennyes lett. Mindíg kinyomtam a gennyet. Fél év múlva könnyedén kilőtt a szálka. Másfél cm hosszú volt.
Ez is egy topik. :D
Gondolom, azóta megoldódott a probléma.
Tüske nem tört bele az ujjamba, amikor megszúrt kinyomkodtam...
Mostmár csak akkor fáj, ha nyomás éri, máskor nem. Remélem hamarosan ez a csekély fájdalom is elmúlik...
Kenegettem tovább. Duzzanat egyáltalán nincs, de a fájdalom megvan. Szerencsére mostmár csak akkor fáj, ha véletlen megütöm, vagy megnyomom az ujjam, szóval tutti valami ideget találtam telibe azzal a nyamvadt rózsatövissel..
Egy biztos, mostmár vigyázok a rózsákkal...
Tetrán kenőccsel kenegettem egész nap, meg ezt a sós dolgot is kipróbáltam amit a patikus mondott és elég szépen lappad lefelé a duzzanat.
Még fáj az ujjam és nem tudom teljesen behajlítani, de nem olyan vészes, mint tegnap, meg tegnapelőtt este...
Hogy földdel terjed...
Ne izgulj a tövistől.
Egyébként mi a helyzet most???
A betegség kórokozója, a Clostridium tetani a világon mindenhol megtalálható, a talajban élő, csak oxigénmentes környezetben szaporodó ("obligát anaerob"), pálca alakú spórás baktérium. Az Egyesült Államokban évente 40 új eset fordul elő. Magyarországon 2000-ben öt esetben okozott halált a merevgörcs.
A tetanusz kórokozóját 1885-ben fedezték föl. Spóraképző képességének köszönheti, hogy spóraalakban nagyon jól ellenáll a hőnek és nem szárad ki, így sokáig fertőzőképes marad. A környezetünkben spórás és vegetatív - szaporodásra képes - alak egyaránt előfordul. A kórokozó a szervezetbe a bőrt, lágyrészeket érintő, elsősorban földdel szennyezett sérüléseken keresztül tud bejutni.
Tüske nem maradt benne, mert amikor megszúrt egyből kinyomkodtam, kiszívtam. Régen is volt ilyen, de ilyen panaszokat nem mutatott a dolog...
Orvoshoz nem tudtam elmenni, mivel reggel fél 9-től este 6-ig melózok, a dokim meg 1-5-ig van. Így helyette elmentem a patikába.. Adtak rá tetran kenocsot...
Valamennyit használt, de nem sokat.. Ha holnap sem javul láthatóan, akkor este ügyelet. Sajna nem tudok elmenni,mert nincs aki helyettesítsen a melóban (szabadságolás van)... :(
Azért köszi mindenkinek! Ha más ötlet még van,azt is várom!
Úgy értem, hogy mindkettőtől lehet tetanuszt kapni, ami nem valami szép halál... Egyszer elolvastam, mi is az.
Szóval, szerintem ne kockáztass, adass be magadnak egy tetanusz elleni injekciót. Vagy már voltál is?
Nem hasonló kategória.
A rozsdás szög lehet poros, homokos, földes, ami miatt kell a tetanusz injekció.
A rózsa tüskéje nem földes, stb.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy a rózsáim ne legyenek tetvesek?
- A rózsáim mindig bogarasak. Mit tegyek ellenük?
- Fehér kabátból a mosástól keletkezett rózsaszín foltokat el tudom valahogy tüntetni? Mit tegyek?
- Nagyon bedagadt az ujjam! Mit tegyek?
- Megszúrt egy tüske és bedagadt az ujjam, mit tegyek?
- 25. hetes terhes vagyok és ma délelőtt enyhe rózsaszínes folyásom volt, mit tegyek?