Meggyes lúdláb (Ahogy én készítem) recept
90 perc
A Meggyes lúdláb (Ahogy én készítem) hozzávalói:
6 e.kanál k.cukor, 6 e.kanál liszt, 6 egész tojás, 1 dl étolaj, 2 e.kanál kakaó, 1 cs. sütőpor, 1 üveg magozott meggy.
A krémhez: 3 dl tej, 3 e.kanál liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 3 e.kanál kakaó, rumaroma.
A mázhoz: 1 tábla étcsokibevonó, 2 e.kanál olaj.
A Meggyes lúdláb (Ahogy én készítem) elkészítési módja:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsi (kb. 25x35 cm) kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, mérsékelten meleg hőfokon megsütjük. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: muchajutka, 2008. márc. 2. 19:32
A meggyes lúdláb (ahogy én készítem) elkészítési módja és hozzávalói.