Túrós-ropogós recept


25 dkg túró
25 dkg margarin
35 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt.
A Túrós-ropogós elkészítési módja:
A túrót kissé áttörjük, összegyúrjuk a margarinnal, a liszttel, a sóval, a tojással. Amikor a tésztát jól összedolgoztuk kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és sütőlemezre fektetjük. A tetejét megkenjük tejjel és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Ezután derelyevágóval vagy késsel 8-10 cm hosszú kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor már csak langyos a vágatok mentén rudakra tördeljük. Gyorsan elkészíthető, finom nassi.
A tésztába lehet gyúrni pirított zabkorpát vagy bár milyen magvakat.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: muchajutka, 2008. dec. 11. 23:10
A túrós-ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.