Meggyes-grízes recept
A Meggyes-grízes hozzávalói:
2 ü magozott meggy
3 cs vaníliás puding
9 ek cukor
2 vanília cukor
1 cs babapiskóta (400g)
1.2 l tej
35 dkg búzadara
0,5 l tejszín (Hulala)
Néhány kocka lehűtött csoki
cukor ízlés szerint(min. 6 ek) a meggybe.
A Meggyes-grízes elkészítési módja:
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük. Vaníliás cukorral és cukorral ízesítjük. A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát (pár percig). A piskóta felét lerakjuk a tepsi aljára. A sűrű pépet ráterítjük, és még forrón rárakjuk a piskóta másik felét. Megfőzzük a 3 csomag pudingot előírás szerint, de 1,2 l tejjel csak, majd a piskóta tetejére öntjük. A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe. Szeletelés előtt csokit reszelünk rá. A tepsi mérete:25x35 cm, magas falú.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2022. febr. 8. 18:33
A meggyes-grízes elkészítési módja és hozzávalói.