Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-grízes recept

Meggyes-grízes recept


A Meggyes-grízes hozzávalói:
2 ü magozott meggy
3 cs vaníliás puding
9 ek cukor
2 vanília cukor
1 cs babapiskóta (400g)
1.2 l tej
35 dkg búzadara

0,5 l tejszín (Hulala)
Néhány kocka lehűtött csoki
cukor ízlés szerint(min. 6 ek) a meggybe.


Meggyes-grízes

A Meggyes-grízes elkészítési módja:
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük. Vaníliás cukorral és cukorral ízesítjük. A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát (pár percig). A piskóta felét lerakjuk a tepsi aljára. A sűrű pépet ráterítjük, és még forrón rárakjuk a piskóta másik felét. Megfőzzük a 3 csomag pudingot előírás szerint, de 1,2 l tejjel csak, majd a piskóta tetejére öntjük. A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe. Szeletelés előtt csokit reszelünk rá. A tepsi mérete:25x35 cm, magas falú.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-grízes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook