Meggyes-diós sütemény recept
60 perc
160 kcal
8 gramm
19 gramm
5dkg dio
1 meggybefott(680g)
3 tojas
13dkg puha vaj
13dkg cukor
1 csom. van.cukor
1kk reszelt citromhej
20dkg retesliszt
2kk sutopor
csipet so
A Meggyes-diós sütemény elkészítési módja:
A tojasokat kettevalasztjuk,a feherjet kemeny habba verjuk a soval es hutobe tesszuk.A vajat,cukrot,van. cukrot,tojassargakat,citromhejat jol elkeverjuk.Hozzaadjuk a sutoporral elkevert lisztet,osszedolgozzuk.Beleforgatjuk a tojashabot.A diot egy serpenyoben picit megpiritjuk es aprora daraboljuk,majd a masszaba keverjuk a lecsepegtetett meggyel egyutt.Sutopapirral kibelelt formaba ontjuk es 200 fokon kb. 45 percig sutjuk,tuprobaval ellenorizzuk.
Dio helyett mandulat is hasznalhatunk.A sutit racson hagyjuk kihulni,hogy ne vizesedjen be.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ani58, 2007. nov. 4. 15:44
A meggyes-diós sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.