Megélhetési kérdés (beszélgetős fórum)
Honnan tudod, hogy én mit értek?!
Te nem értetted, hogy mire írtam azt hogy "értem":)
:-)))))
Jót nevettem:-)
Kukával mi is jártunk hasonlóan, csak maga a kukás borította fel, de mivel be van kamerázva a ház, így elküldtem a felvételt az üzemeltetőnek. Következő héten jöttek a kukások és kérdezték, hogy mi a csuda bajunk van. Örjöngött, anyázott, kukásautóval összetörte a nagy szemetest, stb (természetesen a kamera felvette). Párom ezt is elküldte az üzemeltetőnek. Két nap múlva jött egy kis teherautó két öltönyös pasival és páromnak adtak egy csilli-vili kukát és egy évre eltekintettek a szemétszállítási díjtól.
Vannak érdekes élethelyzetek:-)
Nem semmi volt az sem amikor este kiraktuk a kukát és éjjel valami vadbarom nekiment autóval és az összes szemetünkkel volt beborítva a fél utcahossz. Reggel akkor vettem észre mikor munkába indultam, le is késtem a buszt mert ugye össze kellett takarítani.
Csókolom Bözsike szép reggelünk van ugye? Anyád!!! :) :)
A város szélén az utolsó előtti ház volt a mienk. A telkek úgy voltak kialakítva, hogy a mi házunk mögött még ott volt a szomszéd telke mögötte meg a nagy semmi. Abban az időben még nem volt csatornázás és derítőbe ment a szennyvíz. De ugye annak szippantása nem volt egy olcsó játék. Nagyeszű párom kitalálta, hogy majd ő kiszivattyúzza a vizet, a sűrűjét meg majd ha nagyon muszáj a szippantósok elintézik. Így kevesebbet kell majd kihívni őket.
Egy szép nyári estén - mert napközben nem merte - beindította a szivattyút és a telekhatárra letette a slag végét. Kati néni - mert úgy hívták a szomszéd asszonyt - telke szépen meg is lett öntözve.
Pár nap múlva összefutottam Kati nénivel aki nagy hangon mesélte hogy észre se vette mekkora eső volt az éjjel mert csak gumicsizmával tudott kimenni a kertbe. :):)
Ezt megismételtük igaz nem sokszor, de elárasztottuk vízzel egyszer-kétszer.
Pár hét múlva Kati néni átszólt a kerítésen hogy nem-e kell nekünk tök mert olyan jó a termés és akkorák a tökök hogy már nem győzik enni meg eltenni a fagyóba. :) :)
Szíves örömest elfogadtuk a tököket, de mondanom sem kell egy sem végezte lábosban. :) :)
Hát mesélj!
Ez a fórum már úgy is inkább másról szól, mint ami és természetesen az anonim fórumindító irodalmárt játszik:-)
Láthatod, hogy az akarattal semmi probléma nem volt.
Úgy is te írtad, hogy valahol el kell kezdeni:-)))
Hát első a "tereprendezés".
A szomszéd kukoricás kertje....
Nem volt szép, mert két tűzoltó autó, egy mentő, amibe pedig párom volt. Ma már persze jókat derülünk rajta:-)))
Szép lehetett amikor égett a szomszéd kertje:) :)
Amikor az én párom dühödött be a kertre akkor fogta a fűnyírót és neki ment vele az egész veteményesnek. Be kell valljam ritka gazos volt és már három napja löködtük egymást hogy kimenjen ki rendet rakni. Bele a fűnyíróval a közepébe csak úgy fröcskölt szanaszét az uborka meg a paradicsomlé, még a ház falára is jutott belőle. Nah akkor volt az hogy jött a sógor hozta a kapálógépet felkapáltuk az egészet, kitakarítottuk és ment bele a fűmag. Na de asse' volt jó mert az meg nőtt mint ha húznák, húztuk-vontuk a fűnyírót kéthetente legalább. Aztán egy szép napon elé álltam az emberem elé hogy én megyek vissza panelba ha jön, jön ha nem én akkor is megyek. Nem kellett sokat győzködnöm :)
"te segítesz nekem, én segítek neked."
Ma pedig nemhogy segíteni, inkább a másik alá ásni...
Pontosan!
Ez már nem az a világ!
Ezt én már délután írtam itt, akkor még nem igazán értettél egyet.
Mindenkinek igaza van valahol.
Mondhatnám, vettünk 20-on valamnnyi csirkét, 1,5 év alatt egy sem tojt, csak vettük a takarmányboltba a darát, kalciumot, tápot, kukoricát. 80 ezret költöttünk rájuk, majd megelégeltük. (Igen tudom átvertek).
5 éve senki nem képes felszántani ezt a nagy kertet, mert nekünk nem szántják fel.
Lenyírni a füvet (gazt) 50 ezerért akarták. Párom ezen bedühödve felgyújtotta a kertet. (és még mellette kettőt, de a tűzoltól eloltották). Majd vette egy fűkaszát, de nem kapunk benzint bele, csak 2 faluval arrébb, amit buszon nem lehet szállítani.
Ezek után, aki azt mondja, hogy akarat, vagy büdös a városinak a kert és a munka, az nincsen tisztában a nagyon vidéki helyzettel 2020-ban.
(nem bántásként neked címezve!)
Viccnem szántam.
Nem kellene traktor a csudának sem, beérném azzal, ha találnék valakit a megyében, aki ésszerű összegért fel szántaná:-)))
Addig pedig marad az a 3x2 méteres sáv, amit kézzel fel tudtunk ásni:-)
Ez nem győzködés kérdése, nem is akarat. Csak próbáltam ebben a feszült helyzetben viccesebben fogalmazni.
Engem meggyőztél.
Vágj hozzám egy traktort, 2-3 fagyasztóládát és mondjuk 500 m3 vizet.
Ősszel küldöm a végeredményt:-))
További ajánlott fórumok:
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?
- Egy 13 éves kislányak mennyibe kerülhet a megélhetése?
- Egyedülálló szülő, megélhetés
- Mit, hogyan lehet ingyen szerezni legálisan ami a megélhetést könnyíti?
- Elég lenne neked 50 ezer forint 3 heti megélhetésre?