Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében? (beszélgetős fórum)
Felhozom a topicot, hátha:
Aki költözött az ország egyik végéből a másikba, az állásinterjút hogy oldotta meg? Kb. 400 km-t költöznék.
Igen, ez sem egyszerű. Meg az is kérdés, hogy egyáltalán van-e lehetősége kiadni a vidéki ingatlant. Nem mindenhol működik ez olyan olajozottan, vannak területek, ahol egyáltalán nincs igény erre. Nagyon pestközeli észjárással gondolkodunk szerintem. Ez itt természetes. Ő azonban mintha a Nyírséget említette volna. Ki tudja lenne-e rá jelentkező, de ki tudja, hogy nem lenne-e önkényes beköltöző, ha üresen hagyja.
Én is ettől rettegek. Sajnos megüresedett a szülői házunk, s mivel a Dunántúlon van, 120 km-re a jelenlegi lakóhelyemtől nem tudok lejárni ellenőrizgetni. A szomszédot bíztam meg. Nagyon fáj a szívem érte, mert ott minden fűszálhoz, bokorhoz gyerekkori emlék köt, mégis kénytelen vagyok eladni.
Attól függ, milyen költségei vannak annak az ingatlannak, amit otthagy.
Az a nehéz, h. ha kiadja az ottani lakást, folyamatosan ellenőrizni kellene az albérlőket, mert egyébként v. adósságot halmoznak fel v. esetleg tönkreteszik a lakást.
Tényleg legjobb lenne eladni, de a mai világban.....
Nekem pusztán annyi gondom van az albérlettel, hogy amit nyersz a réven, azt elvesztheted a vámon. Egy albérlet mindig plusz költség.
Amivel itt több lehetőséged van, azt elköltöd az albérletre.
Egyébként a saját ingatlanodat meg akarod tartani vidéken? Mert akkor még az is költség. Nem a költözéssel van gondom, de ha nekem jelen pillanatban még egy lakást rezsijét vagy fenntartását kellene fizetnem, akkor már nagyon nem jól jönnék ki. Persze a saját helyzetét mindenki maga látja. Én biztosan csak véglegesen települnék át, ha így hozná a sors.
Nekem konkrétan semmi bajom az albérlettel,több helyen laktunk az évek során és soha nem volt probléma.
Hát ennél ami itt van csak jobbak lehetnek az esélyek......:S
Mert évekkel ezelőtt már laktunk ott és imádtam,azóta is vissza vágyom! :)
Nekem Pest már túl nagy,zajos,veszélyes....
Úgy jó,hogy néha föl menni de ott lakni nem szeretnék!
Miért éppen Tatabánya?
Ezek szerint még nincs konkrét ajánlatod?
Persze a munkakeresés végzettség kérdése is, vannak munkakörök amelyekben könnyebb elhelyezkedni.
Miért nem Budapest? Ott mindig találsz munkát és az országosnál azért - általában - jobban is fizetnek!
Most, hogy mindenféle elvonásokkal, adókkal sújtják a munkáltatókat érdemes azt is számításba venni, hogy egyre kevesebb cég fogja az utazási költséget kifizetni! Emiatt fel sem vesznek, ha újat keresel! Ezt tapasztaltam, hogy Gödöllőről Pestre már nem kellettem, mert nem akartak utazási költséget fizetni. Vidék! :-(
Nem lehetne újra együtt a család,mivel 2,5 éve elváltunk és mással él.
Pesthez közel élnek és így a fiúk gyakrabban láthatnák az apjukat mint most.
Hát igen,így sokkal nehezebb azért is vacillálok...:S
Köszönöm. :)
Nagyon örülök,hogy szinte mindenki úgy gondolja,hogy jó döntés lenne menni. Ez megerősített a döntésben,köszönöm mindenkinek!!
Most már "csak" a pénzt kell össze gyűjteni a költözéshez!
További ajánlott fórumok:
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?