Meddig folyósítják az árvaellátást? (tudásbázis kérdés)
Tisztelt Hölgyem/Uram!!!
Egy kérdésem lenne 23éves vagyok eddig dolgoztam és vissza szeretnék menni szeptembertől iskolába,teljes árva vagyok és szükségem lenne az árvaellátásra,fel is vettek esti tagozatra de nappali munkarendel/tanrendel,így is megfelelek az árvaellátáshoz?Én úgy értelmezem,hogy igen mert az esti tagozat meghaladja a nappali órák számának 90%-át.
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelettel:Ferenc
Nekem a tb-nél mondták, hogy ha lenne még egy gyerekem akkor kapnám az özvegyi nyugdíjat amíg az árvaellátást. Az édesapám is kapta amíg tanultunk és 18 évesek nem lettünk. Ő is dolgozott és én is.
Hacsak nincs valami új jogszabály.
A férjem rokkantnyugdíjasként halt meg, most intézik az özvagyi nyugdíjamat. Egy évig fog járni. A férjem nyugdíjának a 60%-a lesz. Ahogy mondani szokás, megélni kevés, éhenhalni sok...
A fiam továbbra is kapja a családit, és kapni fogja az árvaellátást is. Én ápolásin voltam, az is megszűnik, mire a váltás megtörténik. (Meg kell mondanom, nagyon jól van berendezve, hogy egy-két hónappal tovább jár, ami addig, mert így, míg intéződik az újabb fajta jövedelem, nem marad az ember teljesen pénz nélkül.)
Kiszámoltam, így ketten a fiammal, 10 ezerrel csökken havonta az egy főre jutó jövedelmünk.
Köszi a felvilágosítást-meg voltam győződve,hogy mindenkinek jár az özvegyi nyugdíj-nem tudtam,hogy a dolgozó embernek nem jár:oo
Ezek szerint,ha meghal a férjem,és itt maradok két gyerekkel,akkor csak árvaellátást kapunk???
Azt hogy állapítják meg-van egy fix összeg?
Bocsánat, hogy idejöttem a kérdésemmel.
Azt tudjátok, hogy akinek a férje rokkant lett halála előtt, az özvegy kaphat-e özvegyi nyugdíjat?
Azt hallottam, hogy ha az özvegy újra házasodik akkor megszüntetik az ellátást.
Erről tud valaki valamit, hogy igaz-e?