Kapom az árvaellátást, mikor már nem vagyok jogosult rá. Ilyenkor mi lesz? (tudásbázis)
Sziasztok! Ez egy éve volt, de nekem is hasonló gondjaim vannak. Vissza kellene fizetnem nem kis összeget (380000ft-ot), mert a nyufig nem kapta meg a levelemet, amit háromszor küldtem el nekik. Hülye fejemmel eszembe se jutott, hogy ajánlottan kellene. Közben egészségügyi gondjaim is lettek, és hát felvettem az összeget...
Személyesen mentél be? Mert én csak területileg illetékes helyre tudnék bemenni, Pestre nem. Úgy is el lehet intézni? Mert most kaptam egy papírt, amin ki kell tölteni az egy háztartásban élőkről a papírt. De én úgy gondolom, ez nem rájuk tartozik. Nem is tudják. Sajnos kínlódtunk az elmúlt hónapokban, most jöttünk helyre anyagilag, és nem akarom nekik ezt elmondani, mert tuti kiakadnának, pedig miattuk is fel kellett vennem... :/ Ajh...
Munkahelyem van, de nem tudnám egy összegben kifizetni. Már beadtam a kérelmet, de ezt a papírt kaptam, hogy egy háztartásban stb...
Nem lenne elég bemennem a helyi kirendeltségre?
Köszi!
Oké!
Persze, hogy felvesznek! Kit, ha nem téged?
Nálad jobbat úgysem találnak! Te vagy a legjobb! És hidd el, ezt ők is tudják, tudni fogják!!!!
(Tessék erre gondolni, tessék ezt mondogatni, tessék ezt elhinni!!!)
egy próbát szerintem megér..én sem középiskolában jártam így.
És, a középiskoláknak kötött dátumú a befejezése, míg fősulinak, egyetemnek nem, mert ott nem úgy van, hogy 2010 szeptembertől 2014 június..hanem érted..tehát könnyebben kapsz egy új igazolást.
Értem...
Hát a születésit megváltoztatni bizony-bizony nehéz! :)))
A részletfizetést szerintem megadják. Másrészt:
- ha most beadod a változás-jelentést, kb. 3 hét, 1 hónap, mire levelet kapsz, hogy fizesd vissza!
- kérsz fizetési halasztást, akkor az újabb 3-4 hét, mire választ kapsz rá, akár megengedő, akár tiltó határozattal = már az kb. 2 hónap. Tehát addig is tudsz (remélhetőleg tudsz) hozzá spórolni.
Szóval az biztos, most, a bejelentéssel egyidőben befizetni is nem fogsz tudni, mert ezeknek a hivatali packázásoknak sora van!
Mi van, ha először a suliba mégy, talán adnak valami másik igazolást, és ha már akár csak 1 hónapot is megspórolsz vele? ....
Keresd meg az iskola-titkárt, mondd el neki, mi a gondod, és kérdezz rá, hogy egy másik keltezésű igazolással tud-e neked segíteni, vagy nincs rá mód? Semmit nem veszítel vele!!!!
Szerintem az úgy működik, hogy beviszed a bejelentőt. Majd idővel kapsz írásban egy határozatot, hogy feldolgozták a bejelentésedet, és az alapján megállapították (!!!!), hogy x összeg túlfizetés történt, melyet y időpontig légyszi visszafizetni! Ehhez mellékelni fognak csekket is. Ez kb. 3-4 hét mire lezongorázódik, addigra kellene összeszedned a rávalót. Ha akkor mégsem lesz meg az összes, (és üres csekket küldtek), akkor befizetel rajta annyit, amennyit tudsz. Majd jön az ismételt felszólítás egy újabb csekkel, (ez megint csak hetekkel később), és akkor majd a maradékot befizeted akkor.
Vagy már eleve kérsz (akár csak 2-3 havi részlet fizetési kedvezményt,) és ha lehetőség van rá, adni szoktak.
Sziasztok!
Két dolog van:
1, kapom az árvaellátást még mindig pedig két hónapja nem kellene
2, most vettem észre, hogy mégsem küldtem el a levelet, amiben azt igazolom, hogy már nem vagyok tanuló..pedig meggyőződésem volt, hogy már elküldtem.
Kérdésem:
Visszafizettetik velem azt a két hónapot amit küldtek? gondolom egyébként hogy igen...járt már valaki így? Sajnos ügyintézőt nem érek el, viszont remélem holnap már bejutok hozzá...
nem ügyintézőket keresek hanem olyanokat, akik már jártak esetleg így, vagy hasonlóan valamivel.
Kérem segítsenek akik tudnak valamit mondani!
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- Jogosult vagyok bármire is?
- Férjnél vagyok, a férjem nevét viselem, de vissza szeretném venni a saját nevem.Mit kell ilyenkor tenni?
- Ha nem tudok szoptatni 7 hónapos babát, jogosult vagyok tápszert irattatni a gyerekorvossal?
- 7 hete vagyok együtt egy fiúval. Hétvégén szülinapja lesz! Szerintetek ilyenkor "milyen" ajándékot vegyek?
- A bérpótló támogatáshoz 30 munkanap szükséges, ha nem közmunkában szerzem meg a 30 ledolgozott napot, akkor is jogosult vagyok rá?