Férjnél vagyok, a férjem nevét viselem, de vissza szeretném venni a saját nevem.Mit kell ilyenkor tenni? (tudásbázis kérdés)
ja és megvan házassági kivonatom is csak kapok majd egyet, amire ráírják névváltozást
azzal kell 8 napon belül menni személyit cserélni
miért nem tudod ? csak az anyakönyvi hivatalba kell menned egy személyivel és 5000 ft-os illetékbélyeggel
nem értelek
én most kértem aa névváltoztatást
csak bementem az anyakönyvi hivatalba, 5000 ft illetékbélyeg és kész
cak személyit kértek és ők továbbítják ahhoz az anyakönyvi hivatalhoz ahol a házasság volt
Kell a házassági anyakönyvi,a férjem születésije,az enyém,meg a szem.ig.számok..
Ez van a nyomtatványon..
Szerintem előbb kérelem, azt ha jóváhagyták, akkor az anyakönyvvezető és utánna a többi.
Mert az anyakönyvvezetőnek be kell irnia azt, hogy milyen számú okirat alapján változtat nevet!
Molnár Erika üzenete (13:39):
névváltoztatás , 5000ft illetékbélyeg
anyakönyvvezetőnél kell kérni, ahol a házasság lett kötve
bármikor megteheted
válás ide vagy oda
Molnár Erika üzenete (13:40):
nem függ tőle
Ezt mondom... anyakönyvvezető, aztán okmányiroda.
De most vagyok messengeren az anyakönyvvezető osztálytársammal :)
mindjárt írom is
Ha nincs elválva, akkor ugyan az az ügymenet!
Ha megvan a válás, akkor már könnyű.
További ajánlott fórumok:
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- 7 hete vagyok együtt egy fiúval. Hétvégén szülinapja lesz! Szerintetek ilyenkor "milyen" ajándékot vegyek?
- Kapom az árvaellátást, mikor már nem vagyok jogosult rá. Ilyenkor mi lesz?
- Segítsetek lehet, hogy + szünik a munkahelyem, és gyeden vagyok. Mi a teendő ilyenkor?
- Gyeden vagyok és szeptemberben jön a másik baba és nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet igényelni?
- Szabadságon vagyok, ilyenkor nem iszom kávét. Szándékosan...