Másoddiploma állami finanszírozással (beszélgetés)
9. Bun Csilla
2010. jún. 24. 14:47
12 félévet finanszíroz az állam, ebbe két diploma is belefér államiba! A csoporttársam így csinálja, először Tanító 8 félév, most óvodapedagógusnak tanul, és 2 félévet fizetett, most a maradék 4-et az állam fizeti!
8. 95a0f7ade3
2010. ápr. 23. 21:43
11 éve szereztem az első diplomámat, utána még ráhúztam egy két éves kiegészítőn. Mindkettő államilag támogatott volt. Most szeretnék egy mesterképzést elvégezni, és még így is van lehetőség állami támogatásra. Nem tudom, mitől függ.
7. e4838aa63b
2010. ápr. 23. 21:16
Én még régi rendszerben végeztem, aztán jött a baba, és most jöttem rá, hogy még tanulni akarok, ezért kérdeztem :)
És egyre több helyen olvasom, most, hogy igen, lehetséges, mivel ktg-esen végeztem az első diplomát.
6. d3b7982380
2010. ápr. 23. 21:12
én az első diplomámat fizetősen, a másodikat államin szereztem. ha a 10 félévet túlléped, akkor mindenképp kell fizetned. ha államis szakra vesznek fel, akkor a félévek száma a döntő, hogy mennyi ingyenes belőle.
5. 991c3bb01e
2010. ápr. 23. 21:11
A felvételi jelentkezési lapon fel kell tüntetni, hogy eddig hány félévedet finanszírozott az állam, és az alapján dől el hogy hány félévet vehetsz még igénybe.
4. bbibe
2010. ápr. 23. 21:10
Igen, lehet államin! Csak vegyenek fel! Manapság ez a legnehezebb! Most fog változni a felvételi rendszer! Én most kezdem el a másod diplomát államin, ha felvesznek. Arra még várnom kell 3 hónapot!
3. 991c3bb01e
2010. ápr. 23. 21:09
Ha az elsőt költségtéritésesen szerezted akkor lehet állami finanszírozású a második!
2. Kata óvónéni
2010. ápr. 23. 21:09
Én úgy tudom,hogy ez nem lehetséges.
1. e4838aa63b
2010. ápr. 23. 21:07
Sziasztok! Eszembe ötlött a gondolat, hogy jó lenne egy másoddiploma, csak éppen azt nem tudom, hogy mivel költségesen szereztem az elsőt, így a másodikat lehet állami finanszírozással? Régebben szó volt már róla a hírekben, és most nem tudom, mert mindenki mást mond.
További ajánlott fórumok:
- Esküvőt ki-hogy finanszírozta? A szülőkkel hogy beszéltetek?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- Egy államilag finanszírozott gyermek otthonban, miért éheznek a gyerekek?
- Mit tennél, ha te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, és közben kiderülne, hogy a gyereked tojik az egyetemre
- Ha valaki 10 félévet járt nappalin államilag finanszírozott szakra és nem lett meg a kredite, abba kellett hagynia?
- Tudna nekem valaki államilag finanszírozott gyermek-endokrinológust ajánlani Pest megyében?