Mit tennél, ha te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, és közben kiderülne, hogy a gyereked tojik az egyetemre (beszélgetés)
... nem értek egyet... az életben mindenért meg kell dolgozni, bele kell tenni a munkát, legalábbis, ha már fizetnek érte, akkor általában, viszont a következetes feladatvégzés, munkavégzés, felelősségvállalás, célkitűzések megtanulásának ideje az iskoláskor...
... szerintem.... :)
... egyetemisták csak a vizsgára tanulnak általában. Aki nem érett az életre, nem érett az egyetemre se ... általában. A net nagyon veszélyes... és egy olyan generáció nőtt fel, akik nem tanulták meg, hogy mire lehet és kell használni, csak húúúú itt van, tehát hajráááá...
Mindenképp szabnék korlátokat, és ha a gyerekem nem lenne érett az egyetemre, kivenném, és irány dolgozni... lébecolásból nem lesz élet, nem lesz jövő.
Ja és én is az vagyok és saját pénzemből fizetem.
Ez nem közép iskola lazább a rendszer.
Tipikus egyetemista hozzá állás.
Ne ijedj meg! Ez a 80%nál így van mégis elvégzik.
Mi az, hogy tojik rá?
Én megbeszélném vele, hogy miért teszi ezt, ha esetleg nem olyan a sulira mint amire várt, megbeszélném vele, hogy mit szeretne helyette tanulni
Én magamnak fizettem a fősulit és mégis volt olyan, hogy tojtam rá:)
De ettől függetlenül, akkora elvégeztem, amikorra kellett. Nem volt halasztás, tantárgy újrafelvétel, 4 év helyett 10 év alatt kijárás. És egész jó eredménnyel végeztem. Pedig nekem már meg volt a gyerekem is és a férjem is. És igenis tojtam rá, amikor fáradt voltam vagy más dolgom volt.
Perszehogy nem 10 éves, de egy középiskolai tanuláshoz képest az egyetem nagy változás. Ott nem 2 oldal tartalmát kell tudni rövid idő alatt, hanem több száz oldalas könyveket. Lehet nem tud tanulni, mert nem jött rá, hogyan kell és azért nem megy neki. Én pl. a fiamnak segítettem az elején, hogy könnyebben felvegye a ritmust.
Persze a a rátojás másban nyilvánul meg...
Azért vagyunk a szülei, annak ellenére, hogy felnőtt, hogy támogassuk. Persze van, hogy nem értünk valamikor, ilyenkor más módszert kell kitalálni.
Ne ragadjunk le a szülői gesztusnál, mert valahol a szülő is büszkélkedni akart azzal, hogy a gyereke egyetemre jár, így kölcsönös érdekek vannak.
Cigánykereket hánynék örömömben.
Komolyan!
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha kiderülne, daganatod van?
- Elvetetnéd, ha még időben kiderülne hogy súlyosan beteg a babád?
- Mit tennétek, ha az összes nektek tetsző pasiról kiderülne, hogy van párja?
- Mit tennél, ha kiderülne, hogy a párod csajozik a neten?
- Szeretnék Bibliát tanulmányozni Jehova tanúival
- Ajánlanátok nekem ösztöndíjprogramokat, amelyeket megpályázhatnék a felsőfokú tanulmányaim finanszírozására?