Másfél éves kisfiam éjjel felébred, és csak velem akar aludni! (beszélgetős fórum)
Teljesen igazad van :)
Elég ritka a 15 éves kamasz aki átmegy aludni :)
Addig kell élvezni amíg vágyják a testi közelséget amíg lehet :)
Mert villámgyorsan elérkezik az: anya ne gyere mellettem az utcán-időszak :) igaz az is elég gyorsan elmúlik :))))
Az én kisfiam is másfél éves és kb 1 hónapon keresztül hasonló volt a helyzet, mint nálatok. Ő 2 óra körül kelt fel, pedig a mi szobánkban alszik a kiságyában. Ugyanúgy nem akart lemenni a kézből, csak a mi ágyunkon aludt el anya vagy apa mellkasán. Aztán leraktuk magunk közé és aludt reggelig. A kiságyba sosem tudtuk visszarakni... aztán már nem is akartuk.
Kb 1 hónap múlva egyik napról a másikra elmúlt ez az időszak. Átalussza az éjszakát ébredés nélkül.
Véleményem szerint mocoroghattak a fogacskái v. valami más miatt ébredhetett fel éjszaka. Aztán hiányzott neki a testközelség, biztonság. Ennyi...
Nem gondolom, hogy éjjel egy gyerek azért kel fel, hogy átmehessen a szülei ágyába. 4 éves lányunk ovodaidőben szinte minden másnap éjjel vmikor felébred és átjön hozzánk a szobájából. Próbáltunk az elején mindenféle dolgot. Átvittük, mi visszajöttünk.., ott aludtunk vele, de igazából ez senkinek sem jó. Így hajnalban átjön, hozzánk bújik és nyugodtan alszik míg a tesó reggel fel nem kelti.
Érdekes módon oviszünetben nem kel fel éjszaka. Biztos,hogy vmi lelki dolog lehet, pedig jól érzi ott magát, mégis "menni kell". Ennyi. Elfogadtuk, hogy ez egy ilyen időszak. Majd kinövik és csak sóvároghatunk egy kis ölelgetésért. Most élvezzük. Nem mindig kényelmes, de nagyon jó érzés, amikor odabújnak hozzánk. Gondolom ezt nem kell mondanom.. :-)Nagyon szeretem ezt az időszakot, olyan szépek amikor kisimult, nyugodt arccal alszanak mellettünk :-) Mi vagyunk nekik a biztonság, ez az ami számukra a legfontosabb!
Szóval szerintem ne aggódj! Anyukám mindig azt mondta, hogy egy kisgyereknél semmi sem állandó, minden csak rövid ideig tart. Azt meg megpróbálja az ember a lehető legjobb oldaláról nézni :-)
Kitartás!
Nem volt hasonló helyzet, de én a helyedben -legalábbis nálunk ha volt valami, pl betegség, egyéb bú-bánat- akkor nem engedtem a mi ágyunkban aludni, hanem az ő szobájában aludtam vele. Mi így vettünk neki gyerekágyat, illetve rögtön nagy felnőtt ágyat kapott, amin 2 felnőtt is elfér kényelmesen.
Szerintem ha ezt meg lehet oldani akkor ne szokjon apa-anya közé, mert akkor könnyen oda a szülők intimszférája.
Én sem.
Amúgy nem is értem. Anya apa együtt alszik. A gyereknek miért kell külön, egyedül egy szobában?
Én sem, mint alább kiderült.
Egy ilyen pici gyereknek a biztonság a legfontosabb. Azt kell neki megadni. És nem úgy, hogy a zokogó és félelmében remegő kisgyereket visszatuszkoljuk a szobájába.
Én nem!!!
Ha megoldódnak a félelmei,magától is visszaszokik...
Teljesen természetes, hogy egy ilyen kicsi gyerek segítséget kér, amikor egyedül marad a sötétben!
Minden más kultúrában barbár szokásnak tartják, hogy a gyerek egyedül alszik a sötétben, elszigetelve a felnőttektől.
Másfél éves kisfiam, az elmúlt 2 hétben este 11 óra körül felébred, és csak velem hajlandó elaludni. Eddig egyedül aludt, semmi probléma nem volt, az éjszakai felébredések is nagyon ritkák voltak. Most pedig keservesen sír, szinte remeg, és erősen ölel, és csak mellettem a hálószobában nyugszik meg, de azonnal el is alszik. Álmában vissza vinni nem tudom, mert azonnal felébred és ismét keservesen sír...
Volt valakinél hasonló helyzet? Mit tettetek?
További ajánlott fórumok:
- SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele?
- Miért lehet az, hogy a másfél éves kislányom minden éjjel kivétel nélkül éjfél körül felébred?
- A fiam 11éves már hajnalba felébred nem tud vissza aludni ötleteket várok ti mit csinálnátok?
- A három hónapos kisfiam felébred éjszaka és csak a mi ágyunkon alszik, ha visszateszem a kiságyba, max. fél óra és fenn van.. miért?
- A kisfiam most 3 és fél hónapos.Két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.Kb.egy hete minden éjszaka felébred enni.Miért lehet ez?
- Kisfiam (13hó) altatás után 1 órára pontosan felébred. Miért?