A kisfiam most 3 és fél hónapos.Két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.Kb.egy hete minden éjszaka felébred enni.Miért lehet ez? (tudásbázis kérdés)
Remelem, azota megoldodott a problema. Azert leirom, hatha v.ki kesobb tala ra a topicra, es segit neki.
Az, hogy ugy erzed, kevesebb a tejcsi estenkent, azert van, mert az anyatej osszetetele nem csak a baba eletkoraval valtozik, hanem a napszakoknak megfeleloen is. Reggel vizesebb, higabb, valoban tobb mennyisegre, mint estenkent. Este surubb, koncentraltabb, zsirosabb, pontosan azert, hogy egy hosszabb periodust at tudjon aludni a baba. Az, hogy hosszabban szopizik, nem azert van, mert nem eleg neki. Az esti szopi nagy resze csak komfort, amire ugyan ugy szuksege van a babadnak, mint a taplalekra. Ez nem feltetlen jelenti azt, hogy atalussza az egesz ejszakat (Sot, tobbnyire nem jelenti azt), hiszen a tejtermeles fenntartasa vegett szukseg van az ejszakai szoptatasokra is. De megeri!:)
Es igen, vannak periodusok, amikor a babanak megno az igenye, es tobbet keretozik mellre. Ilyen ugras szeru novekedes kovetkezik be a 3. honap kornyeken is, lehet hogy ez tortent nalatok is. Persze lehet, hogy fogzas. Az enyemek is tobbet ettek, amikor jott a foguk.
A tej mennyisege csak nagyon ritka esetben csokkenhet, hormonalis hatasra. Pl.: ujabb terhesseg, menstruacio (ekkor csak atmenetileg, tobbszor szoptatsz, utana visszajon). Ha igeny szerint szoptatsz, es nem potolgatod a szoptatasokat tapszerrel, pepekkel es ehhez hasonlokkal, akkor nem apad el.
Ezek a legujabb kutatasok eredmenyei, tanfolyamon tanultam oket szoptatasi tanacsadotol.
Remelem segitek vele v.kinek!:)
Lehet növekedési ki ugrás ilyenkor több szopit igényel!
Hamar el múlik!
Egyébként az én kislányom is kb ennyí idős!
Nálunk szinte két hetente változott a rendszer,most megint átalvós időszakban vagyunk!
Nem is biztos, hogy enni akar, csak babusgatásra vágyik.
Az is lehet, hogy rossz helyen van az ágya és zavarja valami.
Az én babáim 1 hónapos koruktól átaludták az éjszakát és ha felkeltek éjjel én nem nyomtam a cicit a szájukba, hanem babusgattam kicsit őket és már vissza is aludtak.
Nem biztos, hogy kevés a tejcsid. Lehet, hogy egyszerűen most, hogy nagyobbacska lett, többre van szüksége.
Nálunk is ugyanez volt. Az én kisfiam is átaludta az éjszakát 2 hónapos korától, egészen 4 hónapos koráig. Onnantól kezdve mindig felébredt egyszer az éjszaka folyamán. Megetettem és már aludt is tovább. Pedig biztos nem volt kevesebb a tejcsim, mert továbbra is maradt még kifejni való is a hűtőbe.
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Segítséget szeretnék kérni, kisfiam 9 és fél hónapos de még nem alussza végig az éjszakát, mit tegyek?
- Mit lehet csinálni, hogy 2éves kisfiam átaludja az éjszakát?
- Az én babám átalussza az éjszakát :) alvásproblémák
- Átalussza már a babátok az éjszakát?
- Végre átalussza az éjszakát. Változhat-e ez, ha elutazunk itthonról?