Segítséget szeretnék kérni, kisfiam 9 és fél hónapos de még nem alussza végig az éjszakát, mit tegyek? (beszélgetés)
Én is ettől szenvedek a legtöbbet. Nekem még a gyereknemalváson kívül volt elég sok suli miatti éjszakázás előtte is, közben is, és annyire kimerültem az évek alatt, hogy most, ha 9-re nem vagyok ágyban, sírógörcsöm van, és elhányom magam..
A betegségeknél is csak az éjszakázást utálom, a többi már nem is érdekelne..
A közeljövőben nem tervezek gyermeket, csak ha már a legkisebb is 6 lesz..
Addigra meg lehet, hogy már leszokok a babázásról.
Mikorra a kistesó is felnő, leszoksz az alvásról:)
Én tíz évet vártam a másodikkal. Eleve három éves volt a nagy mikorra végig aludta az éjszakát, nekem kellett hat év mikorra kipihentem magam:)
Én azt tapasztaltam három gyermekemnél, hogy vannak jobb szakaszok, javulások, végigalvások, de úgy istenigazából 2 éves korukra tanulnak meg aludni..
Előtte csomó visszaesés, nyugtalanság, cicizés, ivás, meg minden ilyen van, ami tapasztalataim szerint pont úgy megvan, ha azonnal felugrok akkor is, meg akkor is, ha nem...
Ha átaludta örülök, ha nem, akkor meg számolom a napokat két éves korig...
Mostmár az enyém is sokat forog.
A kisfiad egyébként nagyon édes, megnéztem a képeit:)
Elolvastam:)
Mosolyogtam kicsit, mert én nem olvastam ezt könyvet, de nagyjából én is így csinálom, és így gondolkodhatok valószínűleg, ahogy a könyv írója.
Igaz, én magam mellett altatom a gyereket, de így érzem jól magam, és ő is.
neeem, nagyon puha szívű anya vagyok, nem hagyom sírni (sokáig), :-)
bemásolok egy linket olvassa el akinek van kedve....
akkor már nem enni ébred.az még jó eset ha simogatással ,cumival visszaalszik,van olyan baba aki ha ébred fennvan 1-2 órákat :(
nekem 1,5 évesen kezdte átaludni az éjszakát teljesen magától.pedig fogzik is,jönnek az őrlői és a szemfogai egyszerre.
az enyém óránként kelt, aztán "megtanítottam" aludni.
készíthetitek a köveket, készen állok a kőzáporra! :-))) mert ugyan sokan elítélik, nálunk bejött. és nem lelki sérült a fiam vagy ilyenek....
Az én 9,5 hósom kezdetektől fogva saját szobában és ágyban alszik, 3 hónapos korától fogva átalussza (ébredés és evés nélkül) az éjszakát. Mostanában csak akkor sír fel pár percre, mikor fogzik, de vissza is alszik.
De szerintem is vannak ilyen és olyan típusú babák. Kitartást!
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Altatnád külön szobában a babát amig nem alussza át az éjszakát?
- Szerintetek mennyi egy 2, 5 hónapos csecsemő nappali alvásigénye? ( az éjszakát már majdnem végigalussza )
- Kislányom nem alussza át az éjszakát
- A kisfiam most 3 és fél hónapos.Két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.Kb.egy hete minden éjszaka felébred enni.Miért lehet ez?