Kislányom nem alussza át az éjszakát (beszélgetős fórum)
Az a helyzet hogy a nap 24 órájában velem van. Itt Németországban 3 évig otthon maradhat az anyuka a kicsivel. Így a párom dolgozik én meg itthon vagyok a kislányunkkal.
Így a szeparációs félelem abszolút nem fordult meg a fejemben. De mivel mostanában az evészettel problémák voltak valószínűleg esti vacsoránál nem lett tele a kis gyomra ezért arra gyanakszom hogy éhes volt. Kapott egy kis folyadékot és vissza fektettem.
Tegnap este jól bevacsoráztattam és átaludta az éjszakát.🤗
Az én gyerekem 2 éves koráig volt rossz alvó, én aludtam az ágya mellett. Rácsos kiságya volt.
Két évesen bölcsibe került, ami nagyon sok változást hozott az életébe, gondoltam, akkor itt a lehetőség, lecseréltem az ágyát egy nagyobbaknak való gyerekágyra, hátha változik valami. Onnantól kezdve nem kellett hozzá menni, átaludta az éjszakát.
Mi összetoltuk a gyerek ágyát a miénkel.
A saját helyén aludt mindenki mégis együtt voltunk.
Én átestem ezen.
A lányom 4 éves kora után aludta át az éjszakát.
Szerinted mi tudtunk pihenni?
Nem, de vége lett és alszik.
Illetve nehogy azt hidd,hogy másnak nem sz@rabb...nekem ott a 4éves aki néha felsír ha rosszat álmodik,vagy èpp szomjas,akkor ott a másfél éves aki min 1x felébred mai napig.Alap nem alszok vissza hamar,pl ma hajnali 3óta ébren vagyok,de ezek csak ideiglenes időszakok,amin minden szülő átesik,aki viszont előadja az idillt,annak a fele sem igaz.Lásd reálisan a dolgokat.Ilyenkor gondolj arra,hogy hamarosan normàlisan alszik,adj hàlát azért hogy egészséges,mert hány száz,vagy millió nő éjszakázik a beteg gyermeke ágya mellett.
Szóval mindig lehetne rosszabb..
Csak lazán. Mi együtt aludtunk a szörnyecskékkel, volt, hogy négyen a nagy ágyban. Azután volt koedukált időszakunk, a fiam az apjával, lányom velem. Azt hittük, sosem szoknak le róla, de igen. Most már kamaszok, mindenki a saját szobájában alszik.
Mi pont azért nem játszottuk a visszavissuk, visszakísérjük, stb. dolgot, mert nem vagyok mazochisták és szeretünk aludni. A kisgyerek biztonságra vágyik, azért szeret a szüleihez bújni. Ha ezt megadod, hagy aludni, nem leszel fáradt.
Most a cica alszik a lábunknál, ő is ptt érzi magát biztonságban. :-)
Szar dolog nem aludni, ingerultek; faradtak vagytok..
1 het...az meg nem a vilag! 😀
Ha megoldhato aludjatok kulon a gyerekkel; hogy legalabb; aki dolgozik tudjon aludni.
Menj vele sokat levegore; faraszd le.
Bolcsi; ilyesmi?
A tobb inger, uj elmeny; segit a farasztasban.
Kitartast!
Azt nem ìrtad,hogy mennyi idős?
Szerintem normális,minden gyereknél előfordul ilyesmi.Türelmesnek kell lenni.Ezzel jár a gyereknevelés,mindenki átesik rajta.
Sziasztok! Ismét a segítségeteket szeretném kérni! Kislányom lassan 1 hete nem alussza át az éjszakát. Felébred,kér inni ki van cserélve a pelenkája és vissza van fektetve a kis ágyába, de egy fél óra múlva újra kijön és bebujik közénk. Ezzel nem is lenne baj de sem én sem a párom nem tudja magát éjszaka kialudni. Általában 8-9 között szokott aludni menni. Próbáltam, hogy később fektettem le de ez sem jött be. Vettem neki "jó éjszakát" gyerek teát amit vacsoránál iszik de ezzel sem jártam sikerrel.
U.I.: negatív tanácsokat nem kérek köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Altatnád külön szobában a babát amig nem alussza át az éjszakát?
- Segítséget szeretnék kérni, kisfiam 9 és fél hónapos de még nem alussza végig az éjszakát, mit tegyek?
- Szerintetek mennyi egy 2, 5 hónapos csecsemő nappali alvásigénye? ( az éjszakát már majdnem végigalussza )
- Masfel eves a kislanyom es nem alussza at az ejszakat...
- Kislányom 2 éves múlt, de még mindig nem alussza át az éjszakákat. "Normális" ez? Segítenétek?