Masfel eves a kislanyom es nem alussza at az ejszakat... (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Nekem a kisfiam, Kristóf 5,5 hónapos kora óta nem alussza át az éjszakát. Most másfél éves lesz. Kb. 1 hónapja döntöttem úgy, hogy éjszaka nem kap cicit, (mert előtte éjjel 4-5-ször is szopizott). Így kicsit javult a helyzet. Ha elég későn fektetem le (9-10 körül), akkor már többnyire kibírja hajnali 4-5 óráig, de sokszor még felkel 11 körül. De ez már nálunk haladás. Ha rossz passzban van, (mint ma éjjel), akkor azért többször fent van, de cicit nem adok már neki. Bemegyek hozzá, és álomba ringatom őt. Igaz, néha holdkóros módjára megyek át hozzá a szobájába, de még így is sokkal jobb, mint előtte.
Én egyébként úgy terveztem, hogy ha nem sikerül így leszoktatnom a fentlétről, akkor hagyom őt sírni, de szerencsére nem volt rá szükség.
És még vagy másfél évig így is marad :(
Nálunk ez van :(
pedig külön alszunk, külön szobában :(
Mar probaltam, hogy hagyom sirdogalni de ugy sir (uvolt, de tenyleg...),mint akit nyuznak.Nem akarom hogy artsak a kis lelkenek ezzel.
Probaltam azt is,hogy a nala alszom.Ugy hogy nem veszem ki az agyabol, hanem probalom megnyugtatni a heverorol.Ez mukodott is, de a vege sajna ugyan az volt:apa egyedul aludt a haloban mig en a gyerekkel a masik szobaban, igaz hogy kulon agyban.
Sajnos nem tudom mit tegyek...
egy darabig próbálom megnyugtatni, majd a karomban elalszik, aztán amikor leakarom rakni, sír, nos ilyenkor kb fél, egy óra után, magunkhoz veszük az ágyba,(ami nem jó ugye...:-))
Most már ott tartunk, hogy kilenc után, pl ma már csak fél tízkor fektetem le ,meglátom mennyire vállik ez be,
További ajánlott fórumok:
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Altatnád külön szobában a babát amig nem alussza át az éjszakát?
- Segítséget szeretnék kérni, kisfiam 9 és fél hónapos de még nem alussza végig az éjszakát, mit tegyek?
- Szerintetek mennyi egy 2, 5 hónapos csecsemő nappali alvásigénye? ( az éjszakát már majdnem végigalussza )
- Kislányom nem alussza át az éjszakát
- Kislányom 2 éves múlt, de még mindig nem alussza át az éjszakákat. "Normális" ez? Segítenétek?