Máriatövis mag, lenmag, zsírmájra (beszélgetés)
Nekem nem zsírmájam van, hanem a májértékeim emelkedettek. GOT, GGT, stb. Nem nagyon csak egy kicsit. Pl. 32 felső referencia a jó, de nekem pl 90 is volt. Nekem a pajzsmirigy betegségem miatt van, ha minden igaz.
Májvédő teát szoktam inni. 1 doboz majd kis szünet, illetve időnként veszek máriatövis teát is. Lenmagot is szoktam rágcsálni 1 teás kanálnyit, illeteve beletenni joghurtba 1 teáskanállal. Ezek segítségével vagy visszamennek az értékeim normál tartományba vagy megközelítik a felső referenciát.
Teát ahogy én szoktam: 2 liter vízbe több féle teát beleteszek (csalán, veronikafű, májvédő, zöld tea) és ezt iszogatom amíg tart.
A lenmagra annyiból vigyázni kell, hogy a fogyasztása után egy jó nagy pohár vizet meg kell inni, mert enélkül azt mondják bélelzáródást okozhat, ugyan is a mag feldagadhat a beleinkbe és kellő folyadék hiányába ilyet okoz. Nem tudom, hogy igaz e.
Nagyon jó a mag, de én a helyedben olajat tolnék.
Én magam sok év aktív etilizálás után így kúráltam magam.
Ma is van pálinkaprojecz, Lackónap alkalmából de engem a máriatövismag- olaj kúra teljesen rendbetett 2 hónap alatt!
A zsírmáj, nem irreverzibilis állapot és tök jól gyógyul a beteg - vannak játékszabályok persze!
További ajánlott fórumok:
- A Máriatövisméz alkalmas e májvédelemre?
- Használod valamire, vagy valamiben a lenmagot?(...és, ha igen mire?)
- A máriatövis olaj íze és színe milyen?
- Ismeri valaki a máriatövis magot?
- Ismeri valaki a Máriatövis magolajat vagy a májvédő teát? Az arcomról szeretném eltüntetni a pattanásokat tisztítókúrával.
- Fogyás máriatövis kapszulával