Már csak nálunk vényköteles az eseményutáni (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Már csak nálunk vényköteles az eseményutáni (Gondolatok)
Undorító ez az álszentség is , meg hogy ilyen nyerészkednek.
Mikor mész műtétre?
Úgy alakult a dolog, hogy múlt héten élesben sikerült tesztelnem a rendszert.
Az "esemény" és a tabletta bevétel között egy óra nem telt el, szóval igen, meg lehet oldani. De miért kell még ezért is fizetnem egy magánszolgáltatónak? A veszélyes fogamzásgátlóhoz való hozzájutás csak szigorú tanácsadás mellett történhet ezért vényköteles. Vagyis ezt állítják. De a gyakorlatban egy patikus komolyabban ellátná a feladatot, sőt annak lehet nagyobb visszatartó ereje is lenne, hogy face to face kell erről beszélgetni egy fél patikával az ember háta mögött.
Az elmaradhatatlan orvosi tanácsadás az volt, hogy kitöltöttem egy magáneü cég weboldalán egy adatlapot (személyes adataim, úgy mint születési hely, idő, TAJ szám, lakcím, telefon, email), fizettem és kb 2 perc múlva hívott egy fiatal, dr-ként bemutatkozó pasas, feltett 4 kérdést (mikor volt az esemény, hogy áll a ciklusom, mikor használtam utoljára ilyen bogyót, van-e még kérdésem), a telefont még le sem tettük, már pittyent az eRecept.
Hát ennyi, senki ne mondja, hogy a tabletta vénykötelessége mögött a nők egészségügyi érdekei állnak. Fizess egy magánszolgáltatónak, add ki neki az adataidat a fene tudja milyen biztonságos webes felületén. Azt még meg kell jegyeznem hogy számlát nem is kaptam. Biztos valamit bevallanak, hisz az EESZT-n nyoma van a biznisznek, de akkor is.
Nem a játszi könnyű elintézhetőség miatt háborgok, sőt köszönöm a magáncég gyors szolgáltatását, de ez csak a pénzről szól, kormányzati akarattal, akinek pénze nincs annak marad az ima.
En 15 evesen vesztettem el a szuzessegem. Egyutt nyaraltunk a szuleimmel meg a pasimmal. Nyaron nincs suli, ahova be lehetne ulni.
Eloszor kinosnak ereztem, hogy penzt kerjek kotonra vagy beletegyem a kosarba, de soha nem csinaltak belole ugyet. Lattak, hogy nem eszetlenul b.szok.
Az en szememben kislany nem feltetlen kislany. A hugom nekem kislany, pedig elmult 25.
Te a fejedben bezarod a padba, en 15 evesen mar evek ota onalloan korzoztam a Balatonon hetvegente. Nem loptak el, nem csinaltak fel. A legrosszabb, amit elkaptam egy huvelygomba volt, amikor nem szexeltem senkivel, de 3 kulonbozo nyilvanos zuhanyzoban jartam (mert aktiv sportolo voltam).
A hugom 16 eves volt, amikor hozzank koltozott a pasija. Szerencsere lekopott, de kozben elvegezte az egyetemet, abban nem talalt munkat, uh. a nyelvtudasat hasznalja. Soha nem valtogatta a pasikat
A lányaim sem, ők másképp döntöttek.
De a szabályokat nem személyekre kell hozni. Milyen hátrányod lenne belőle, ha nem lenne vényköteles?
Ebben a korban sokan élnek nemi életet, pont úgy, ahogy régebben.
(Anno én is 16 évesen kezdtem 🙂, semmi bajom nem lett.)
Nem tudom a hatvanas években mennyi lehetőség volt fogamzásgátlásra, még bőven nem voltam érintett, ahogy Te sem.
Nem néztem meg most a google barátunknál sem.
De maradi is vagyok nagyon, 15 lány, nekem az még gyerek kategória bőven, üljön az iskolapadban.
Családban 15 éves gyereknél lakott már a pasija, most meg csodálkoznak, hogy inkább az éjszakát választotta, mint a sulit, a pasikat meg úgy váltogatja, mint más a fehérneműt.
Rémes, hogy a kérdező néha nem troll (itt sem).
És amikor előben találkozol vele! Én már sok helyen voltam a helyi drogériás.
Szimpla kerdés: van egy fajdalom csillapítód?
- Ibuprofen vagy paracetamol?
- Fájdalom csillapitó.
És akkor tudjuk mit kell kerdezni.
Mielott a kezébe nyomjuk. Tajekoztato. 16 eves. nem tagadom meg.
Olvasd végig leulve, csendben, utána gyere vissza. Odaadom, ha kell menj haza, de akkor hivnom kell a szuleid.
En nem finomkodtam oktatasi intezmenyben, de roszyat sem mondtam.
valami a kis dragaknak kell.
További ajánlott fórumok:
- Ma születetett nálunk egy kiscsikó. Csak valamiért nem tud szopizni. Ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz, kérem adjon tanácsot!
- Van már olyan eseményutáni tabletta, amit lehet vény nélkül kapni?
- Lehet gyógyszertárak közötti árkülönbség vényköteles gyógyszerek esetén?
- Kisfiamnak elég nagy hólyag van a szájába. Milyen ecsetelőt vagy egyéb mást adjak rá, ami nem vényköteles??
- A hipoallergén tápszerek miért vénykötelesek nálunk?
- Játszótér csak álom nálunk-segítenétek megvalósítani?