A hipoallergén tápszerek miért vénykötelesek nálunk? (tudásbázis)
7. 1eb84e4bad
2008. máj. 4. 19:47
Szerintem azért vényköteles, mert inkább a szoptatásra akarják szoktatni az anyákat, Ha sak úgy simán kapható lenne, többen fordulnának esetleg ehhez.
6. gabcsyka
2008. márc. 7. 21:18
Mert-állítólag-olyan összetételű a hatóanyaga, amit a magyar gyógyszertörvény vénykötelessé tett.--Nem tudom így van-e valóban, a védőnéni mondta. Igaz nekünk nem vált, a lányom nem szerette, így jött a Mildibé1....
5. direne
2008. febr. 27. 23:30
Furcsa, de én is inkáb tápszert adtam, mint másnak a tejét, amikor szükség volt rá, megjegyzem, védőnéni tanácsára.
Azt hiszem, azért vényköteles, mert marha drága az előállításuk...így, aki kéri, annak felírják minden további nélkül, és, még talán valamivel kedvezőbb az ára, mint egy recept nélküli hagyományos tápszernek.(legalábbis nálunk így volt...az árat illetően, lehet, hogy tévedek)
4. ansza
2008. jan. 9. 18:18
hát szerintem nem ez az oka.nem mindenhol lehet más anyatejet venni,pl nálunk ilyen nincs,és ugy hallottam,ahol van is fizetni kell érte.másrészt had döntsem már el én,hogy adom e más tejét a gyerekemnek, vagy sem.érdekes,hogy ez csak nálunk lenne szempont?én ugy tudom,hogy a kettes számu tápszer is vényköteles ha hipoallergén.leggalábbis kereskedelmi forgalomban nem találkoztam vele,csak simával.
3. dee7182d35 (válaszként erre: 2. - Ansza)
2008. jan. 8. 07:40
Én azt hallottam 3 éve,hogy az anyataj pótló tápszer,az 1 számú azért receptköteles,hogy az anyukák gondolják meg 2-szer is,hogy ezt veszik-e,vagy elmennek az ingyenes anyatejért.Nem tudom igaz-e,de az tény,hogy a kiegészítő tápszert viszont szinte bárhol megveheted.
2. ansza
2008. jan. 7. 19:24
Német és Szlovák ismerősök csak lestek,mikor mondtam,hogy nálunk jópár babatápszert csak receptre lehet kapni.Kinnt bemennek egy nagyobb áruházba,vagy egy gyógyszertárba és megveszik simán,sőt,még tanácsokat is adnak hozzá.Nálunk is könnyebb dolga lenne sok anyukának,ha nem kéne mindig receptért a dokihoz menni,ráadásul igy is elég sokba kerülnek.Vajon ezek a szabályok,törvények kiknek az érdekeit szolgálják?vagy ez még mindig a múlt rendszerből maradt ránk,hogy minden szigorú szabálynak van alávetve,és az orvos,gyógyszerész, védőnő a hatóság?nyugaton miért működik ez is másként?
1. ansza
2008. jan. 7. 19:17
A hipoallergén tápszerek miért vénykötelesek nálunk?
További ajánlott fórumok:
- Már csak nálunk vényköteles az eseményutáni
- Tapasztalatok Hippoallergén tápszerekkel
- 3-as tápszereket, Ki, Milyet, Mikor adott a gyerekének?mi a véleményetek róla?
- Lehet gyógyszertárak közötti árkülönbség vényköteles gyógyszerek esetén?
- Speciális, hipoallergiás táppal való etetés cicánál
- Hipp tápszerek (Infant Milk Plus 1-es)